goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Meest irritante Nederlanders...Eerste geval van Mexicaanse griep in België »
Advertentie

14-05-09

Medewerker AH gaat door hel

Het moeten de langste 35 minuten van zijn leven zijn geweest. De 18-jarige Gerard* uit Almere werd afgelopen zaterdag, bij een overval op een Albert Heijn-supermarkt aan de Vrijmark in Almere Haven, door drie gewapende en gemaskerde overvallers bedreigd en geslagen en kreeg meerdere malen een pistool tegen zijn hoofd gedrukt.

Dat laatste is uitgekomen, wat het fysieke deel betreft. Hij kreeg weliswaar meerdere klappen op zijn hoofd, waardoor zijn oog opgezwollen raakte, maar dat viel achteraf mee. Psychisch gaat het minder goed met hem. Voorlopig zit hij thuis, in afwachting van professionele hulp. Hij kreeg wel meteen slachtofferhulp. Dat was heel goed, zegt hij. Maar er is kennelijk meer nodig om hem dit voorval te laten verwerken. “Ik ben even langs de winkel geweest om met collega’s te praten. Werken kan nog niet. Ik slaap slecht, zie steeds die beelden weer voor me en ben bang dat ik de derde overvaller, twee van de drie werden er door de politie aangehouden, tegenkom. Vooral dat laatste overheerst op dit moment.”

Follow up:

De Almeerder, manager bij de supermarkt, komt zaterdagochtend naar de winkel om de achterdeur om 7 uur te gaan openen. Dat zou hij gaan doen, samen met een meisje van de broodafdeling. Hij mag de deur openen omdat hij een overvalcursus heeft gevolgd, andere veiligheidscursussen heeft doorlopen en bedrijfshulpverlener is. Volgens een veiligheidsprotocol mag hij de deur niet in z’n eentje openmaken. Voordat hij naar de deur loopt, maakt hij twee ronden om het gebouw. Hij is wat te vroeg, het is nog geen zeven uur, en je weet maar nooit, tenslotte.

Zijn collega laat het afweten, het is inmiddels 7 uur en hij besluit, weliswaar alleen en tegen de regels in, de deur te openen. “Ik wist niet hoe laat ze zou komen. Dat zou wel 9 uur kunnen zijn. Ik besloot niet langer te wachten, de winkel moet ook open. De klanten wachten”, vertelt hij. Hij toetst de beveiligingscode in, kijkt voor alle zekerheid om zich heen en trekt de deur open. Op dat moment schieten uit het niets drie mannen op hem af, trekken de deur uit zijn handen en duwen hem naar binnen. Twee van hen hebben een bivakmuts op, de derde een nylonkous met uitgeknipte gaten voor de ogen.

Gerard moet de kluis openen. Deze blijkt pas om 7.35 uur open te kunnen, dat is om veiligheidsredenen gedaan. Er moet dus 35 minuten gewacht worden. “Ga die gasten, die haast hebben en alleen maar geld willen, dan maar eens uitleggen dat die kluis niet open kan. Ze begonnen te schreeuwen dat ik geld uit de kluis moest pakken, wat dus niet kon. Ze pakten een hamer uit een gereedschapskist die er stond en begonnen op de kluis te rammen, in een poging deze daarmee open te breken. Ik kreeg klappen, omdat het allemaal te lang duurde en ze begonnen me ook nog eens met een schaar te bedreigen. Regelmatig zette een van de drie een pistool op mijn hoofd. Het enige wat ik dacht was: ‘Rustig blijven en meewerken.’ Dat is ons ook geleerd.”

Inmiddels was om, tien over zeven, de medewerkster van de broodafdeling bij de achterdeur gearriveerd. Die werd, toen ze naar binnen wilde gaan, door een van de overvallers naar binnen getrokken. Dat heeft, volgens de Almeerder, een van de omwonenden gezien. Deze heeft daarop de politie gebeld. Die kon daarom het drietal opwachten bij het verlaten van de winkel. Tijdens de bedreiging door de overvallers in de winkel kon de bedrijfsleider, die inmiddels ook was geïnformeerd, van huis uit inloggen op de camera’s en kon zien wat er zich daarbinnen afspeelde.

Gerards collega werd eveneens bedreigd om vooral mee te werken, omdat ze anders ook klappen kon krijgen. Voor haar was het heel vervelend, zegt hij, dat ze zag dat ik klappen kreeg maar niets kon doen. Zij is voorzichtig weer begonnen, eerst met twee uur. Ze gaat het langzaam opbouwen. Uiteindelijk werd het dan, na 35 lange en angstige minuten, vijf over half acht. De kluis kon open, de daders graaiden het geld bijeen, stopten het in een tas en gingen naar buiten. Daar stond de politie klaar. Deze wist een van de drie al snel te pakken, na overigens eerst schoten gelost te hebben (hoeveel, dat wordt nog onderzocht), de tweede werd later in de omgeving opgepakt, de derde is nog voortvluchtig. De buit is door de politie vlak na de overval achterhaald.

* Gerard is een gefingeerde naam

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 10:56:25, 388 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,932)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,891)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,428)
 • Redacteur gezocht! (183,885)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,123)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,564)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,982)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,616)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,482)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,574)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,323)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2372794',
FROM_UNIXTIME(1568731074), '/index.php/2009/05/14/medewerker-ah-gaat-door-hel', 'direct', '', NULL, 1, '34.204.176.189', 625 )