goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« 'Koop geen Tamiflu via internet'Vier doden en 13 gewonden bij drama Apeldoorn »
Advertentie

30-04-09

Foto's en filmpjes aanslag koninginnedag 2009

Een 38-jarige verdachte brak op Koninginnedag door een afzetting langs de route waar de koninklijke familie langskwam. Het leidde tot een slagveld. Een overzicht van de feiten.

Om tien voor twaalf rijdt de verdachte in een zwarte Suzuki Swift met grote snelheid door een afzetting heen. De open bus met de koninklijke familie passeert op dat moment bij het monument 'De Naald'.

Bijgevoegd de filmpjes en foto's van de aanslag tijdens koninginnedag. Pas op de beelden zijn zeer schokkend!

Klik op de foto's voor een vergroting.

Follow up:

Filmpje 1 en Filmpje 2

Nog acht mensen hebben lichte verwondingen, vijf mensen zijn zwaargewond. Dat werd donderdagmiddag bekend gemaakt tijdens een persconferentie in Apeldoorn. De slachtoffers zijn overgebracht naar zes ziekenhuizen in de regio.

De dader, die met zijn auto door de menigte reed en daarbij 23 mensen raakte, is ingerekend en overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij op dit moment geopereerd wordt.

De bestuurder schept in zijn rit vele mensen, die daarna her en der op het wegdek achterblijven. Fotografen en cameramensen moeten opzijspringen, een politieman op een fiets kan de aanstormende auto nog net ontwijken.

De auto boort zich in een dranghek, dat het monument afschermt. De bestuurder is zwaargewond, maar uit een eerste contact met de politie bij het wrak van de auto maakt het openbaar ministerie op dat de man een bewuste actie uitvoerde.

De autoriteiten maken bekend dat vier mensen zijn overleden. Er zijn bovendien dertien gewonden, van wie vijf ernstig.

Onder de zwaargewonden bevindt zich de verdachte, die donderdagmiddag wordt geopereerd, en een lid van de marechaussee. Onder de lichtgewonden is een politieagent. De gewonden worden verzorgd in zes ziekenhuizen in de regio.

De verdachte wordt aangehouden en naar het ziekenhuis vervoerd. De man is geen bekende van politie/justitie en er is evenmin iets bekend over problemen met zijn geestelijke gezondheid.

Justitie verdenkt de man onder meer van een poging tot het plegen van een aanslag op leden van het koninklijk huis. De verdachte is volgens het OM een 'autochtone' Nederlander. Het is niet zeker of hij alleen handelde.

Ook verdenkt justitie hem van het plegen van moord of doodslag op mensen uit het publiek. Bij het incident stierven vier personen en raakten er dertien gewond, van wie vijf ernstig.

Door deze verdenking van artikel 108 van het Wetboek van Strafrecht is het incident een zaak van nationaal belang geworden, aldus de zegsman van het OM. Daarom is de Nationale Recherche betrokken bij het onderzoek, dat bij de politie Noord- en Oost-Gelderland ligt.

De politie doet ondertussen sporenonderzoek op de plek des onheils en er wordt huiszoeking verricht bij de verdachte thuis. Voor zover bekend droeg de verdachte geen wapen of explosieven bij zich.

De festiviteiten in Apeldoorn werden gestaakt.

De man op wiens naam de auto staat die donderdag op publiek in Apeldoorn inreed, was woonachtig in een appartement aan de Burchtgracht in Huissen. Dat bevestigen buurtbewoners. De politie onderzoekt de woning op de begane grond van het complex.

Volgens de verhuurster van het appartement is de man enkele maanden geleden ontslagen. Hij was 's nachts werkzaam in de beveiligingsbranche en studeerde overdag.

Nadat hij zijn baan had verloren was hij volgens haar niet meer in staat om de huur op te brengen en moest hij de woning ontruimen. Vrijdag zouden nieuwe huurders hun intrek in het appartement nemen.

Zijn voormalige buurvrouw, Sandra, omschrijft de man als ''een keurige, beleefde man'' die vrij teruggetrokken leefde. De afgelopen maanden stond hij volgens haar niet meer toe dat er mensen bij hem binnenkwamen.

Ook een bewoner in de omgeving van zijn oude adres in Velp, waar de politie donderdag eveneens aanwezig was, omschrijft de man als ''een heel erg rustige persoon''.

De politie was vanaf 13.30 uur aanwezig bij het appartement in Huissen. ME'ers sloegen een raam in van de woning om naar binnen te gaan.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 17:32:13, 6748 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,091)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,672)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,198)
 • Redacteur gezocht! (183,521)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,082)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,560)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,685)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,615)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,352)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,256)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (113,995)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2344031',
FROM_UNIXTIME(1568571083), '/index.php/2009/04/30/foto-s-en-filmpjes-aanslag-koninginnedag-2009', 'direct', '', NULL, 1, '18.207.136.184', 625 )