goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Baden in Chanel N° 5Cartoon Mohammed te koop »
Advertentie

09-04-09

Veilig internetten voor mensen met verstandelijke beperking

Staatssecretaris Frank Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken heeft 8 april 2009 een nieuw digitaal leerprogramma gepresenteerd voor mensen met een verstandelijke beperking. Het programma, Willie Webwijs, helpt om veilig en verantwoord het internet te gebruiken.

Het programma werd ter plekke gedemonstreerd door de verstandelijk gehandicapten. De presentatie van de middag was in handen van Rotterdamse Carrie en vond plaats in de centrale bibliotheek Rotterdam.

Follow up:

Willie Webwijs is bedacht omdat mensen met een verstandelijke beperking op het internet een makkelijk doelwit zijn voor personen of bedrijven met minder goede bedoelingen. Bijvoorbeeld doordat ze te makkelijk hun creditcardnummer of andere persoonlijke gegevens prijsgeven. Willie Webwijs leert mensen met een verstandelijke beperking op een leuke, eenvoudige manier om te gaan met de gedragsregels van het internet. Onder meer op het gebied van chatten, e-mailen, webwinkelen en surfen.

In 5 modules worden de belangrijkste vaardigheden voorgedaan, aangeleerd en getest. Het programma is geschikt voor zowel individueel gebruik als groepslessen. Voor ouders, verzorgers, docenten en instellingen, maar ook voor andere belangstellenden is het programma gratis beschikbaar op www.williewebwijs.nl.

Tags: internet

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 21:31:19, 2877 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,083)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,260)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,923)
 • Redacteur gezocht! (184,249)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,180)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,569)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,253)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,632)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,601)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,834)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,577)
 • More...


Archief


XML Feeds