goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Jeugdzorg moet meer over jongere wetenRobot concurreert met catwalkmodellen »
Advertentie

18-03-09

'Nieuwe iPod Shuffle heeft drm-chip in headset'

Third party-koptelefoons met inline-bediening van Griffin werken niet op de nieuwe versie van de iPod Shuffle, ondanks dat de connector zelf fysiek gelijk is. Mogelijk heeft Apple bij de nieuwe iPod Shuffle de elektrische interface aangepast.

Eigenaars van de nieuwe iPod Shuffle die een bestaande third party-koptelefoon met inline-bediening willen gebruiken, zoals de Griffin SmartTalk, komen bedrogen uit: deze werkt namelijk niet op de nieuwe iPod Shuffle. Een afstandsbediening in het snoer van de koptelefoon is nodig omdat de nieuwe versie van de Shuffle op de behuizing zelf geen bedieningselementen heeft. Overigens lijkt alleen de bedieningsinterface niet te werken, aangezien volgens Boing Boing een gewone headset, zonder bediening in het snoer, wel muziek laat horen. De iPod Shuffle moet hiervoor echter wel uit en aan worden gezet, en tijdens het afspelen kan de gebruiker de muziek niet stoppen, pauzeren of skippen.

Follow up:

Volgens de reviewers van iLounge zou de beperking een gevolg zijn van een autorisatiechip die Apple in de afstandsbediening heeft verwerkt. Fred von Lohmann van de EFF zegt dat de chip aanwezig is zodat Apple de Dmca-wet in stelling kan brengen tegen makers van headsets die de interface via reverse-engineering willen namaken.

Overigens heeft Griffin officieel nog geen producten die compatibel zijn met de nieuwe iPod Shuffle, maar is de SmartTalk wel compatibel met onder meer de iPhone, de iPhone 3G, de vierde generatie iPod Nano, de tweede generatie iPod Touch en de 120GB iPod Classic. Griffin en Apple waren niet bereikbaar voor commentaar.

Headsets van onder meer Etymotic, JVC en Sennheiser, en Apples eigen in-ear-koptelefoon met afstandsbediening en microfoon zijn volgens de Apple-site wel compatibel met alle iPods. Ook andere fabrikanten, zoals Monster Cable, hebben aangegeven de nieuwe iPod Shuffle te ondersteunen in hun koptelefoons.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 10:38:20, 352 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,142)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,691)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,225)
 • Redacteur gezocht! (183,556)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,086)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,561)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,715)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,615)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,373)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,286)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,025)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2345273',
FROM_UNIXTIME(1568579767), '/index.php/2009/03/18/nieuwe-ipod-shuffle-heeft-drm-chip-in-he', 'direct', '', NULL, 1, '3.227.235.220', 625 )