goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Parkeerautomaat weigert muntenVrouwen rollen zak »
Advertentie

10-03-09

Zappen deprimeert

De mens wil vrij kunnen kiezen. Daarom gebruikt hij vol overgave zijn afstandsbediening voor de televisie. Vanuit zijn zachte zetel kan de zapper met één druk op de knop zich verplaatsen naar alle uithoeken van de wereld met een snelheid waar elk gevleugelde soort jaloers op zou zijn.

Hij kan kiezen voor een Frans drama of een voettocht door de binnenlanden van Indonesië, om op elk willekeurig moment over te schakelen op een lekker potje voetbal in Spanje, waardoor ook nog eens een regenboog aan gemoedstoestanden voor het grijpen ligt. En dat is een keuzevrijheid die, in het licht van de geschiedenis van de mens, ongekend is.

Follow up:

Maar het is ook deze grenzeloze keuzevrijheid die een geestelijke uitputtingsslag teweegbrengt met als gevolg dat de zapper zichzelf de put inzapt. Hoe dat kan? Zo: de zapper zapt op zoek naar iets, zonder te weten waar hij precies naar op zoek is. En omdat de zapper geen vooropgezet plan heeft, blijft hij, in eerste instantie, heel blijmoedig zwerven in de hoop dat hij, bij wijze van toeval, ergens terechtkomt waar hij ontdekt dat hij daar wilde zijn.

Al zappend kan hij ergens blijven hangen waar iets van een goed gevoel ontluikt. Maar het goede gevoel houdt niet aan, waardoor hij in zijn onvrede verder moet zappen naar iets beters. En terwijl hij verder zapt kan het inderdaad gebeuren dat hij iets beters vindt; zoveel beter dat hij daar even kan genieten van het resultaat van zijn zoektocht. Maar omdat bij de zapper het besef groeit dat hij, door zich vast te leggen, alle andere keuzes uitsluit, kan hij niet echt lang genieten van waar hij is blijven hangen. En opnieuw moet hij zijn zoektocht voortzetten. En laat de zapper nou inderdaad soms uitkomen op een plek waar het even goed, of misschien nog beter lijkt te zijn dan waar hij zo-even was; ja, dan slaat de twijfel toe tussen welke van de twee werelden hij moet kiezen.

Bevangen door twijfel, blijft hij heen en weer zappen tussen de ene en de andere wereld, waardoor het gevoel van echte betrokkenheid met een van beide werelden achterwege blijft. Ondertussen laat de zapper zich leiden door de mensen die hij onderweg tegenkomt. En bij de minste of geringste irritatie of verveling zapt hij diezelfde mensen weg, waardoor ook nog eens het gevoel ontstaat dat er niemand in de wereld is die hem echt aanspreekt.

Moedeloos komt de zapper dan ook dikwijls tot de conclusie dat de wereld helemaal niets verheffends te bieden heeft. Maar in werkelijkheid is het eerder andersom. De zapper is zelf nooit echt op zoek naar iets verheffends. En door zich met niets en niemand te verbinden, zapt hij zichzelf helemaal leeg.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 18:20:56, 326 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,139)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,691)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,215)
 • Redacteur gezocht! (183,545)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,086)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,561)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,705)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,615)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,373)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,276)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,015)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2345171',
FROM_UNIXTIME(1568579064), '/index.php/2009/03/10/zappen-deprimeert', 'direct', '', NULL, 1, '3.227.235.220', 625 )