goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Gaan Carlo en Irene toch door?Magere rookworst is moddervet »
Advertentie

23-02-09

Vodafone komt met Linux-mobieltjes

Vodafone en vier andere grote telco's zullen dit najaar mobiele telefoons introduceren op basis van het Linux-platform LiMo. Dat hebben ze in een gezamelijke verklaring bekendgemaakt aan de vooravond van het Mobile World Congres.

Naast Vodafone gaat het om de providers NTT DoCoMo, Orange, SK Telecom en Verizon Wireless. De telco's geloven dat ze met telefoons op basis van Linux zullen kunnen concurreren met toestellen die besturingssystemen van Apple, Microsoft en Google aan boord hebben, omdat het ze in staat stelt controle uit te oefenen op de ontwikkeling van software. De grootste slag binnen de industrie gaat momenteel over de consumer experience, en op dit moment levert de focus daarop Apple, Google en Nokia felbegeerde contracten met providers op, aldus Morgan Gillis, hoofd van de LiMo Foundation, tegenover Reuters.

Follow up:

Ook Googles Android-platform is op Linux gebaseerd. Volgens analisten kan LiMo daar echter een geduchte concurrent van worden, en kan de organisatie operators aan boord krijgen die de voorkeur geven aan een onafhankelijk platform.

Momenteel zijn er LiMo-mobieltjes verkrijgbaar van Motorola, NEC, Panasonic en LG, maar tot dusver zijn er nog geen toestellen op de Nederlandse markt opgedoken. Daar zal met de aankondiging van LiMo vermoedelijk verandering in komen. De uit te brengen toestellen zouden voor zowel de high- als de lowend-markt bedoeld zijn. Ook Nokia denkt erover om Linux in te gaan zetten als telefoonbesturingssysteem, maar dit bedrijf is niet bij LiMo aangesloten. Op de Mobile World Congres, die volgende week te Barcelona begint, zullen onder meer Samsung en LG nieuwe LiMo-toestellen demonstreren.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 13:01:32, 706 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,967)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,218)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,899)
 • Redacteur gezocht! (184,239)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,176)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,250)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,630)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,598)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,832)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,575)
 • More...


Archief


XML Feeds