goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Lerares lokt leerling met list naar hotel voor sekslesYolanthe heeft vreemd stijlicoon »
Advertentie

15-02-09

Heibel om hypotheekrenteaftrek

Het kabinet koerst af op een crisis over de hypotheekrenteaftrek. Premier Balkenende wilde de deur naar een beperking van deze aftrek dichtgooien, maar minister Bos (Financiën) stak daar een stokje voor.

Balkenende zegt het 'onverstandig' te vinden om te tornen aan de aftrek. Dat zou fnuikend zijn voor de huizenmarkt. Om een einde te maken aan speculaties dat de aftrek op de helling gaat, liet de premier via zijn woordvoerder weten dat hij al eerder zijn politieke lot heeft verbonden aan het ongemoeid laten van de aftrek. "Dat staat nog steeds", aldus zijn zegsman.

Follow up:

Bos maakte op zijn beurt duidelijk er heel anders over te denken. Hij wil een beperking van de aftrek niet nu al overboord zetten. "Wij sluiten op voorhand niets uit", zei zijn woordvoerster gisteravond op de vraag of Bos het met Balkenende eens is dat de aftrek ongemoeid moet blijven.

Volgens Financiën hebben Balkenende en Bos gezamenlijk een groep ambtenaren een brede opdracht gegeven om een viertal ingrijpende maatregelen op een rijtje te zetten. Behalve een beperking van de hypotheekrenteaftrek gaat het om een verhoging van de aow-leeftijd naar 67 jaar, een ingreep in de awbz en een verdere versobering van de zogeheten 'aanrechtsubsidie'. Dergelijke pijnlijke maatregelen zouden het in de huidige economische crisis mogelijk maken op korte termijn aan harde bezuinigingen te ontkomen, zonder dat de houdbaarheid van de overheidsfinanciën op langere termijn gevaar loopt.

De VVD heeft er geen goed woord voor over dat het kabinet op zo'n cruciaal punt als de hypotheekaftrek niet met een mond spreekt. VVD-leider Rutte spreekt van 'capriolen' en dreigt zelfs met acties: "Als het kabinet ook maar een vinger naar de hypotheekrenteaftrek uitsteekt, zal ik er persoonlijk voor zorgen dat het Malieveld vol komt te staan."

De commotie ontstond afgelopen toen Balkenende en Bos na de ministerraad duidelijk maakten dat er geen heilige huisjes meer zijn bij de aanpak van de economische crisis. "Alles ligt op tafel, inclusief het politiek onwaarschijnlijke", aldus Bos. Balkenende repte van mogelijk "onorthodoxe maatregelen". Het CDA stond bij de laatste verkiezingen pal voor de hypotheekrenteaftrek. Coalitiepartners PvdA en ChristenUnie zijn daarentegen voorstander van een beperking van de aftrek. Bij de kabinetsformatie wilden zij deze beperken tot het tarief van 42 procent. Nu is dat toptarief 52 procent. Het kabinet heeft voor grote onrust en soms regelrechte paniek gezorgd bij een groot deel van onze lezers. Het feit dat ook weer werd gesuggereerd om de hypotheekrenteaftrek in de bezuinigingsplannen op te nemen, deed bezoekers van onze internetsite Telegraaf.nl massaal reageren.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 14:01:56, 457 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,989)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,491)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (413,194)
 • Redacteur gezocht! (184,614)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,220)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,570)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,523)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,765)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,637)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (117,076)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,845)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2448856',
FROM_UNIXTIME(1569169162), '/index.php/2009/02/15/heibel-om-hypotheekrenteaftrek', 'direct', '', NULL, 1, '3.226.243.130', 154 )