goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Studenten krijgen punten voor spelen van StarcraftGeluidscherm genomineerd voor Bouwwereld Award »
Advertentie

11-02-09

Obama breekt zijn eerste belofte

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zijn eerste verkiezingsbelofte gebroken. Hij beloofde tijdens de race om het presidentschap dat hij iedere wet die op zijn bureau belandde waarin het geen noodsituatie betrof, pas na vijf dagen zou tekenen. In ten minste twee gevallen heeft hij deze belofte verbroken.

Dat blijkt uit de Obameter, een initiatief van de Amerikaanse krant St. Petersburg Times, op de politieke 'waarheidsvindingsite' politifact.com. De Obameter moet iedereen helpen inschatten hoe de regering-Obama het doet.

Follow up:

Verslaggevers van het project spitten door Obama's toespraken, websites en andere publicaties en stelden een 'to do'-lijst samen van 510 verkiezingsbeloftes. Nummer 234 op het lijstje, de 'sunlight before signing-belofte' is nu gebroken. Obama beloofde wetten eerst op de website van het Witte Huis te plaatsen „om meer licht te werpen op het proces van wetten maken”. Amerikanen zouden vijf dagen de tijd krijgen om hun mening te geven voordat Obama ze tekent, aldus de naar nu blijkt loze belofte op barackobama.com.

Op 29 januari ondertekende Obama zijn eerste wet, die het voor vrouwen makkelijker maakt hun werkgever aan te klagen als zij financieel worden achtergesteld bij hun mannelijke collega's. Die werd op 22 januari aangenomen door het Huis van Afgevaardigden en op 27 januari door de Senaat, waarop de wet op het bureau van Obama belandde. Een tweede wet over de uitbreiding van een garantiefonds voor kinderen, kwam op 4 februari door het Congres. Obama zette zijn handtekening enkele uren later.

Een woordvoerder van Obama heeft bevestigd dat Obama met de zogeheten 'sunlight before signing-maatregel' meer transparantie in het regeringsbeleid wil brengen, maar zei te hopen dat de maatregel binnenkort wordt uitgevoerd.

Van de 510 beloftes in de Obameter, heeft de regering-Obama er inmiddels zeven ingelost. Zo heeft hij het Pentagon opgedragen een einde te maken aan de oorlog in Irak. Ook heeft hij meer dan een Republikein in zijn regering opgenomen. De Obameter gaf aan, dat Obama in het geval van een belofte een compromis heeft gesloten, dat er achttien beloftes in de steigers staan en een in de wacht. 482 staan voorlopig nog op 'geen actie'.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 09:44:25, 426 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,091)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,672)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,198)
 • Redacteur gezocht! (183,521)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,082)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,560)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,685)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,615)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,352)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,256)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (113,995)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2344042',
FROM_UNIXTIME(1568571112), '/index.php/2009/02/11/obama-breekt-zijn-eerste-belofte', 'direct', '', NULL, 1, '18.207.136.184', 625 )