goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« 'Basisscholen potten geld op'Inkomen vrijgevestigde specialist stijgt enorm »
Advertentie

08-02-09

"Ik wist niet eens dat je aluminium kon buigen"

De eerste editie van de door het Hondsrug College georganiseerde Toffe Techniekdag is succesvol verlopen. Op twee locaties konden ruim honderd leerlingen uit groep 8 van verschillende basisscholen in de omgeving kennismaken met het vakgebied techniek.

In gebouw de Brink kwamen de aspecten van het vakcollege aan bod. Leerlingen moesten gezamenlijk een werkstuk maken, waarin de drie verschillende afdelingen techniek eenmalig als één fungeerden. Hier kregen de basisschoolleerlingen de opdracht om een schemerlamp te maken. Met een houten voet, een metalen frame en een fitting met snoer, zaten alle aspecten (bouwtechniek, metaaltechniek en elektrotechniek) in de opdracht verwerkt.

Follow up:

Dat het een geslaagde opdracht was, bleek ook uit de reacties van de leerlingen. Demi Heidema (11) vertelt dat ze eerst niet snapte hoe ze de lamp in elkaar moest zetten. “Dat heb ik hier geleerd en dat vind ik erg leuk! Ik wist zelfs niet eens dat je aluminium kon buigen”, lacht ze. Pascal Kloppenburg (12) heeft er ook geen spijt van dat hij zich heeft opgegeven. “Ik wil graag timmerman worden”, vertelt hij. “Daarvoor kan ik op het vakcollege terecht en daar heb ik nu een beter beeld van. Ik vind het heel erg leuk dat zoiets wordt georganiseerd en ik denk ook dat andere mensen die naar het Hondsrug College of naar het vakcollege willen, zeker naar zo’n dag toe moeten gaan.” Rachel de Bruyn (11) bezocht de Toffe Techniekdag omdat haar broer op het vakcollege zit. “Het leek me erg leuk om naartoe te gaan, bovendien interesseert het vak techniek me wel. Tot nu toe vind ik het niet alleen heel erg leuk, ik heb zelfs al veel geleerd!”

In gebouw de Marke was de Toffe Techniekdag voor de afdeling technasium georganiseerd. In groepjes van twee moesten de basisschoolleerlingen daar aan een drietal miniprojecten werken. Het doel was ook hier een kennismaking met het technasium en de nieuwsgierigheid van de leerlingen wekken. Een van de opdrachten was het maken van een computergestuurde robotauto van LEGO die vanzelf moest omdraaien als deze een hindernis tegenkwam. Daarnaast moesten leerlingen een brug maken van ongekookte spaghetti met behulp van een lijmpistool. Tevens moesten ze ervoor zorgen dat deze brug gewichten kon dragen. Ten slotte was er een opdracht op het gebied van biologie. Leerlingen moesten proefjes doen om te ontdekken hoe de verschillende zintuigen (proeven en zien, voelen en zien en horen en zien) met elkaar samenwerkten.

Met ruim honderd aanmeldingen was er zelfs te veel animo voor de eerste Toffe Techniekdag en daarom is besloten om een extra dag te organiseren. Die zal naar alle waarschijnlijkheid in maart plaatsvinden.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 10:44:29, 777 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,970)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,218)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,900)
 • Redacteur gezocht! (184,239)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,176)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,250)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,630)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,598)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,832)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,575)
 • More...


Archief


XML Feeds