goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Slager en bloemist vast op verdenking kannibalismeKleinste exo-planeet ontdekt »
Advertentie

05-02-09

Brussel maakt software tegen internetcensuur

De Europese Commissie gaat software ontwikkelen waarmee internetters in landen zoals China de censuur kunnen ontwijken. EU-commissaris Viviane Reding (Informatietechniek) heeft positief gereageerd op een suggestie daartoe van VVD-Europarlementslid Jules Maaten.

De VVD’er voert al geruime tijd actie tegen landen die onwelkome websites blokkeren. “Ik ben heel blij met de toezegging van de commissaris voor de software tegen censuur”, reageerde Maaten, die meent dat de ontwikkeling snel kan. “Er bestaan al programma’s waar op voortgebouwd kan worden. Het probleem is alleen dat de censuurlanden zelf hun programma’s ook verbeteren. Het is een wedloop. En het is lastig om de cd-roms met anticensuursoftware binnen te krijgen.”

Follow up:

Het Rotterdamse Europarlementslid had ook gepleit voor harde strafmaatregelen voor Europese bedrijven die meewerken aan de censuur. Sancties zoals celstraffen gaan de EU-commissaris echter te ver: “Ik geloof dat het niet zo hard hoeft”, zei ze in een vergadering met Europarlementsleden en internetbedrijven.

De commissaris meldde ook een gedragscode tegen censuur te helpen lanceren voor internetbedrijven. Ze meent ook dat het onderwerp besproken kan worden bij handelsoverleg met betrokken landen.

Onder meer China blokkeert nu bepaalde sites voor internetters in eigen land. De EU-commissaris zei binnenkort met China te willen spreken over signalen dat het land de internetcensuur heeft verscherpt sinds de Olympische Spelen in augustus in Peking. Ze zei teleurgesteld te zijn over dit gedrag van China.

Totaal zijn er zo’n achttien landen in de wereld die internet niet helemaal vrij doorgeven. Dat gaat onder meer om Tunesië, Wit-Rusland, Myanmar en Cuba, maar ook het EU-land Bulgarije heeft bepaalde censuur.

Internetbedrijf Google meldde de Europarlementsleden en EU-commissaris dat YouTube is geblokkeerd in minstens elf landen. Bloggers zijn aan banden gelegd in minstens zeven landen. De zoekmachine van Google mag niet alle sites tonen: “Het enige wat we kunnen doen is een melding plaatsen als we een site hebben verwijderd op last van de autoriteiten”, zei directeur EU-beleid Simon Hampton van Google, die de voortdurende pleidooien van het Europarlement voor meer internetvrijheid ondersteunt.

Tags: internet

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 21:44:33, 311 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,141)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,691)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,225)
 • Redacteur gezocht! (183,556)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,086)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,561)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,705)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,615)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,373)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,286)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,015)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2345226',
FROM_UNIXTIME(1568579417), '/index.php/2009/02/05/brussel-maakt-software-tegen-internetcen', 'direct', '', NULL, 1, '3.227.235.220', 625 )