goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« 'Belletjestrekker uit flat'Volendam wint eerste uitwedstrijd sinds 2004 »
Advertentie

04-02-09

Uniek Kolonistenspel gestolen tijdens crematie

Bloed, zweet en tranen heeft het Mark Nievelstein (28) de afgelopen zes jaar gekost om zijn eigen unieke versie van 'Kolonisten van Catan' te maken. Samen met zeven medestudenten van de faculteit werktuigbouwkunde hebben ze er maand na maand aan gewerkt en uiteindelijk hebben ze zo'n tien aluminium versies gecreëerd van het populaire strategische bordspel. Veel plezier heeft Mark Nievelstein er echter niet aan beleefd. Tijdens de crematiedienst van een onlangs plotseling overleden collega werd het kostbare spel namelijk uit zijn auto gestolen.

Nievelstein is er kapot van. "Wie doet nou zoiets? Mensen bestelen die een dergelijke gelegenheid bezoeken. Dan moet je wel een heel gewetenloze boef zijn..." Hij vervolgt geschokt: "Ik heb het spel maar twee keer met mijn familie kunnen spelen Het betreft een uitgebreide versie: Kolonisten, Steden en Ridders én twee uitbreidingen. De waarde van het spel bedraagt een slordige 1200 euro. Het is een gepersonifieerde versie en daarom waardeloos voor de dief of de heler. We hebben de kaartjes van plastic gemaakt en foto's van onszelf daar achterop gezet. In de uitgebreide versie van het spel valt een boot het eiland aan als je een bepaalde dobbelsteenwaarde gooit. Wij hebben daar een zeilwagen van gemaakt, het teken van onze studievereniging Simon Stevin."

Het idee om een watervaste en onverschuifbare aluminium versie van het spel te maken, was spontaan naar boven gekomen aan de speeltafel tijdens een speciaal 'Kolonistenweekend'. "Als er een flesje bier omviel dan werd het spel er niet fraaier op. En dat laatste gebeurde nog wel eens een keertje... De kaartjes en het bord zijn van karton en zijn dus niet onbeperkt afwasbaar. Ook als een dobbelsteen iets te fanatiek werd gegooid, verschoven de tegels. Met aluminium heb je al deze problemen uiteraard niet."Kist

Van de 1000 kleine straatjes tot en met de mooie kist waar het hele spel precies in past, alles hebben de vrienden zelf gefreesd in de werkhal van de Technische Universiteit van Eindhoven. Nu heeft Nievelstein tijdelijk een spel van een vriend van hem thuis. Een andere versie zelf maken wil hij niet meer. "Nee, de lol is er af. Ik heb wel het internet afgezocht of mijn spel daarop misschien ergens te koop wordt aangeboden. Maar wie wil zoiets nu hebben? Ik denk dat dat geboefte er snel genoeg achter is gekomen dat het praktisch onverkoopbaar is." Nievelstein heeft inmiddels een beloning van 100 euro uitgeloofd voor de vinder van zijn spel.

"Als de dief hem dumpt, hoop ik maar dat iemand het snel vindt en mij dan waarschuwt. Ik wil het spel supergraag weer terug en heb er graag dat geld voor over!"

Tags: bizar

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 17:44:40, 267 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,119)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,965)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,473)
 • Redacteur gezocht! (183,982)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,131)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,564)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,055)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,618)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,512)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,638)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,372)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2378727',
FROM_UNIXTIME(1568761770), '/index.php/2009/02/04/uniek-kolonistenspel-gestolen-tijdens-cr', 'direct', '', NULL, 1, '18.206.48.142', 625 )