goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Zo lekker kan groente zijnKreeg Gordon inspiratie bij nummer? »
Advertentie

03-02-09

Transportbranche wil chauffeurs niet kwijt

Werkgevers en werknemers in het wegtransport slaan de handen ineen om chauffeurs die als gevolg van de economische terugval hun baan verliezen, binnen de branche aan het werk te houden. Zo werd in Rotterdam een mobiliteitscentrum geopend dat werknemers van werk naar werk moet helpen.

De initiatiefnemers willen voorkomen dat de vervoerssector, die de afgelopen jaren juist kampte met een tekort aan chauffeurs, opnieuw met een gebrek komt te zitten als de economie weer aantrekt. Andere mobiliteitscentra zijn erop gericht ontslagen werknemers om te scholen zodat zij aan de slag kunnen in een andere bedrijfstak.

Follow up:

De transportsector heeft de afgelopen jaren miljoenen geïnvesteerd om nieuwe chauffeurs aan te trekken en op te leiden. “Het zou toch wel heel triest zijn als wij al die chauffeurs zouden zien vertrekken”, aldus directeur Alexander Sakkers van werkgeversorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Het mobiliteitscentrum, waarvan uitzender Randstad de dagelijkse uitvoering voor zijn rekening neemt, brengt werkloze chauffeurs in contact met bedrijven die nog wel vacatures hebben. Ook helpt het ondernemingen die het tijdelijk minder druk hebben om overtollig personeel uit te lenen.

Volgens TLN-voorman Sakkers verschillen de gevolgen van de economische neergang per sector binnen het wegtransport. Bedrijven die bijvoorbeeld supermarkten bevoorraden, draaien nog redelijk. Het vervoer van kapitaalgoederen, met name auto’s, is daarentegen vrijwel volledig ingezakt.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 22:44:17, 865 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,669)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,143)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,857)
 • Redacteur gezocht! (184,218)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,154)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,241)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,627)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,589)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,822)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,564)
 • More...


Archief


XML Feeds