goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Energienota tientjes lagerJongen opgepakt omdat hij als meisje examen deed »
Advertentie

02-02-09

Voor tonnen aan handtekeningen

Zo'n vijftienduizend handtekeningen met een verzamelwaarde van enkele tonnen. Van een hobby is bij de 50-jarige Venlonaar Tom Giesen eigenlijk geen sprake meer, het is een levenswerk. Het lukt hem al jaren om de krabbels van bekende wereldburgers te krijgen, ook van wie bekend is dat ze die niet gemakkelijk geven.

Of niet meer kunnen geven, omdat ze al overleden zijn. Wat te denken van een handtekening van John F. Kennedy, met nog een haarlok van de legendarische president erbij. Of van de Turk Mehmet Ali Agca, de man die in 1981 een moordaanslag pleegde op paus Johannes Paulus II. "Ik was als kind al heel breed geïnteresseerd", vertelt Giesen. "Dat begon in de jaren zestig met ruimtevaart. Ik schreef toen een brief aan Chriet Titulaer, als ruimtevaartdeskundige toentertijd een hele ster. Ik kreeg van hem natuurlijk een handtekening opgestuurd, met daarbij een kaart van het hele aardoppervlak. Zo begon het."

Follow up:

Wat begon als een kleinigheidje, groeide uit tot een verzameling. "Ik lees veel biografieën. Dat wekt mijn interesse in een persoon. Ik weet dan veel over iemand, en ik heb daarnaast een vlotte pen. Op de een of andere manier charmeert dat de sterren, en dus reageren ze heel vaak. Zo kreeg ik bijvoorbeeld post van de Bee Gees, Margaret Thatcher, Brigitte Bardot, Jimmy Carter en de acteur die ooit de befaamde Catweazle speelde, Geoffrey Bayldon."

Het verzamelen van handtekeningen is een hobby die nooit af is. Giesen blijft jagen op onvervulde wensen. "Ik schreef Nelson Mandela al aan toen die nog gevangen zat. Maar zonder resultaat. Een neefje van mij zei toen: ik ga het proberen. En hem lukte het wel! Maar helaas, hij wilde hem daarna niet meer aan mij geven. En zo heb ik nog wel meer wensen: Raoel Wallenberg, de man die tienduizenden Joden het leven redde in de oorlog. Neil Armstrong, de eerste mens op de maan, Fidel Castro, Che Guevara, och, er is nog genoeg om naar te verlangen."

Veel handtekeningen liggen veilig opgeslagen in een archief in Venlo, maar Giesen zou ze graag met anderen delen. "Ik zou wel een tentoonstellingsruimte willen hebben. Tot nu toe lukt dat niet, maar wie weet."

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 20:44:27, 297 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Juli 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (952,921)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (661,740)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (406,966)
 • Redacteur gezocht! (174,628)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (156,698)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,454)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,755)
 • Langste huwelijk ter wereld (135,395)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,411)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (113,940)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,653)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (109,912)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '1557610',
FROM_UNIXTIME(1563903454), '/index.php/2009/02/02/voor-tonnen-aan-handtekeningen', 'direct', '', NULL, 1, '3.92.28.84', 187 )