goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Koenders en Borsato rappen met ex-kindsoldatenKNMI waarschuwt voor gladde wegen »
Advertentie

02-02-09

'Opheffing excommunicatie Williamson rampzalig'

De voorzitter van de Nederlandse rk bisschoppenconferentie, Ad van Luyn, vindt het ''rampzalig'' dat paus Benedictus XVI de excommunicatie van bisschop Richard Williamson heeft opgeheven. Hij zei dat in het RKK-tv-programma Kruispunt.

Williamson ontkent het bestaan van de gaskamers in de naziconcentratiekampen. Hij werd met nog drie andere leden van de uiterst behoudende priesterbroederschap Pius X in 1988 tegen de wil van de toenmalige paus tot bisschop gewijd en vervolgens uit de kerk gezet. Ruim een week geleden hief Benedictus die excommunicatie op.

Follow up:

Van Luyn, bisschop van Rotterdam en binnen de bisschoppenconferentie belast met de betrekkingen met de joden, noemde de uitspraken van Williamson ,,schandalig, schokkend, cynisch, volkomen onhistorisch en haaks op wat het Vaticaan en de kerk sinds het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) hebben ontwikkeld''.

De bisschop is ervan overtuigd dat de paus de uitlatingen van Williamson niet kende. Een paus als Benedictus die het zo voor de joden heeft opgenomen, zou anders de excommunicatie niet hebben opgeheven, stelde hij.

Van Luyn vindt dat iemand in het Vaticaan niet goed heeft nagedacht. ,,Medewerkers (van de paus) hebben de repercussies van de opvattingen van Williamson niet overzien. Dat is te betreuren'', zei hij. Hij erkent dat de zaak de reputatie van de kerk schaadt.

De bisschoppen vergaderen op 10 februari over een boodschap aan de joodse gemeenschap in Nederland.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 01:44:14, 495 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,000)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,226)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,905)
 • Redacteur gezocht! (184,247)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,176)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,252)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,631)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,599)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,833)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,576)
 • More...


Archief


XML Feeds