goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Man snijdt borsten van ex wegVoor tonnen aan handtekeningen »
Advertentie

02-02-09

Energienota tientjes lager

Veel huishoudens hebben komende zomer al een financiële meevaller als de maandelijkse energienota lager wordt vanwege de sterk gedaalde prijzen van olie en gas.

De energierekening van de huishoudens kan met enkele tientjes omlaag, zo verwachten de energieleveranciers. Met name aardgas zal goedkoper worden, zo is de verwachting...

Nutsbedrijven als Nuon en Essent zijn van plan het inkoopvoordeel zo snel mogelijk aan de consument door te berekenen. Ze willen hiermee niet wachten tot de jaarlijkse eindafrekening. Dit betekent dat veel maandelijkse voorschotnota's tientjes lager worden.

Follow up:

Dit gebeurt vanaf 1 juli, de eerstvolgende datum waarop de tarieven worden aangepast. De kosten van nutsvoorzieningen voor de consument bevinden zich momenteel op een recordhoogte. De verwachting is dat de tarieven vanaf 1 juli lager zijn. De energiebedrijven, die hun huidige brandstofvoorraad vorig jaar op het hoogtepunt van de olieprijs moesten inkopen, kunnen straks voor veel minder geld hun slag slaan.

Hoe hoog de besparing exact uitvalt, is nog niet bekend omdat ongewis blijft tegen welke prijs de energiereuzen hun brandstoffen straks inkopen. In elk geval is elke daling een trendbreuk, aangezien de kosten van gas en elektra de afgelopen jaren in ijltempo opliepen.

Nuon verhoogde onlangs tussentijds de maandelijkse voorschotten die het van zijn klanten int met bijna tien procent. De kans is groot dat dit komende zomer wordt teruggedraaid. "We proberen altijd te voorkomen dat onze klanten bij de jaarafrekening veel moeten bijbetalen of enorme bedragen terug moeten krijgen. Een tussentijdse verlaging van de maandbedragen past in die filosofie", aldus woordvoerster Melanie Poort. Ook Essent-klanten kunnen onmiddellijk profiteren als de tarieven dalen. "Als ze elke twee maanden hun meterstanden doorgeven, laten we de maandelijkse voorschotten steeds in de pas lopen met het werkelijke verbruik", aldus zegsman Rik Hammer.

Klanten van Eneco merken relatief het minste van de enorme tariefschommelingen. "Wij hebben de maandbedragen niet verhoogd vanwege de hoge inkoopprijzen, dus hoeven we ze straks ook niet te verlagen", aldus zegsman Cor de Ruijter.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 21:44:48, 644 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,043)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,252)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,914)
 • Redacteur gezocht! (184,248)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,178)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,569)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,253)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,632)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,601)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,834)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,577)
 • More...


Archief


XML Feeds