goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Stad verandert in openbare toiletWet tijdelijk huisverbod volgend jaar van kracht »
Advertentie

31-12-08

Indiërs verbranden mobieltjes om kaartfout Nokia Maps

Leden van de Indiase nationalistische volkspartij BJP hebben Nokia-mobieltjes verbrand, omdat het kaartenprogramma Nokia Maps aangeeft dat de betwiste provincie Kashmir in zijn geheel in Pakistan ligt. De partij vermoedt een complot.

Leden van de jongerenvleugel van de BJP protesteerden voor een Nokia-winkel in de Indiase stad Jabalpur tegen een kaartfout in Nokia's kaartensoftware Maps. Ze gooiden de ruiten in en de mobieltjes uit de winkel werden op straat verbrand. De leden van de nationalistische partij, die van 1998 tot 2004 nog in de regering zat, zijn boos, omdat de provincie Kashmir volgens kaartprogramma Nokia Maps, dat op veel mobieltjes voorgeïnstalleerd is, in zijn geheel in Pakistan ligt. In werkelijkheid is de provincie verdeeld tussen India, Pakistan en China.

Follow up:

Een leider van de nationalistische partij eist een rechtszaak tegen Nokia vanwege de kaartfout. "Dit is een zaak van anti-nationalisme", zei de leider tegen het Indiase dagblad. "Wij eisen dat Nokia en andere mensen die bij dit complot betrokken zijn, vervolgd worden voor het verspreiden van anti-nationale activiteiten. Er zullen meer protestacties volgen als deze zaak niet wordt opgepakt." Nokia heeft inmiddels zijn excuses voor de fout aangeboden. Volgens de Finse telefoonfabrikant is er abusievelijk oud kaartmateriaal van Navteq gebruikt; de fout zou alleen in de eerste versie van Nokia Maps voorkomen. In Maps 2.0 en de bèta van 3.0 is de fout al hersteld. Nokia raadt Indiërs dan ook aan de software te updaten.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 08:59:28, 359 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,043)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,252)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,914)
 • Redacteur gezocht! (184,248)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,178)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,569)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,253)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,632)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,601)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,834)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,577)
 • More...


Archief


XML Feeds