goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Wet tijdelijk huisverbod volgend jaar van krachtEngel op haar schouder »
Advertentie

31-12-08

De 10 grootste hoaxen van 2008

Wat was er dit jaar allemaal nep?

De Rickroll
De neppers kwamen dit jaar wat laat op gang, maar vanaf 1 april 2008 gaat het gelukkig volledig los. Youtube doet de Rickroll en linkt miljoenen mensen met een valse link door naar de muziekvideo: ‘Never gonna give you up’, van Rick Astley.

Verkleed
Enkele dagen later wordt Robert Jensen (wie?) in zijn talkshow genept door een verklede acteur, die zich uitgeeft voor de meesterontsnapper Richard B. In werkelijkheid zat acteur Leon van Waas op de bank. Jensen is stomverbaasd over de nepperij. “Hij had tijdens de uitzending niets in de gaten en de redactie wist ook van niets.”

Follow up:

Gekloond
Ook weer veel gefotoshop dit jaar, zo joeg schurkenstaat Iran zijn rivalen op de kast met een gemanipuleerde foto van een raketlancering. Op de foto waren vier lanceringen te zien, terwijl in werkelijkheid twee raketten het niet deden.

Scheve tanden
China nepte in augustus de hele wereld. Het vuurwerk tijdens de openingsceremonie van de olympische spelen kwam voor een groot deel van een bandje. Ook het kindsterretje wat zo schattig het mooie China bezong, was niet echt. Het poppetje bewoog enkel haar lippen. Achter het podium stond een leeftijdsgenootje te zingen, maar ze had pukkels en scheve tanden en mocht daarom niet op het podium.

Bommelding
Ook de rest van de maand augustus is op de schaal van hoax een topmaand. Een man uit Dordrecht doet een hoaxcall om te voorkomen dat zijn grote liefde met haar vaste vriendje met het vliegtuig naar Turkije vertrekt. Hij vertelt de alarmcentrale dat zijn rivaal een Al Qaida terrorist is en houdt daarmee het toestel uren aan de grond.

Apenpakje
De grootste klapper maken twee Amerikanen enkele dagen later. Tienduizenden dollars verdienen de twee met een bevroren apenpakje. Het duo beweert met valse DNA-testen een echte Bigfoot in hun vriezer te hebben liggen. Eigenlijk wilde ze alleen maar hun winkeltje in Bigfoot artikelen promoten, maar ineens geloofde de hele wereld hun verzinsel.

Zwanger
Clown Bassie liet heel Nederland de rillingen over zijn rug lopen. De 71-jarige clown zou na een optreden het bed hebben gedeeld met de veertig jaar jongere Sandra K. en nu was ze zwanger. Het meisje kondigde een rechtszaak aan om alimentatie voor haar clownsbaby te eisen. Alle kranten knalde het bericht zonder hoor en wederhoor op de voorpagina. Uiteindelijk bleek het verhaal een reclamestunt voor verzekeringsmaatschappij Ohra.

Bloot
Toen McCain zijn runningmate Sarah Palin voorstelde, ging heel mannelijk Amerika op zoek naar pikante foto’s van de mogelijk aanstaande vice-president. Eerst waren er alleen een paar gewaagde bikinishots te vinden, tenslotte had een Taiwanese krant haar helemaal naakt in volle glorie. Maar helaas, het waren slechts de tieten van een onbekende Amerikaanse actrice.

Elvis
Ook Elvis liet weer even van zich horen dit jaar. De dode rocklegende bracht een bezoekje aan Schiphol. Een grapje van computernerd Jeroen van Beek, die claimt het nieuwe beveiligingssysteem van de luchthaven te hebben omzeild. Groen Links stelt kamervragen. Maar het filmpje over de actie blijkt te zijn in elkaar geknutseld.

Kanker
Één van de laatste liegbeesten van dit jaar is de terminaal zieke kankerpatiënt Otto. De jongen vraagt tijdens de wekelijkse Freaknight op 3FM een nummer van Coldplay aan en vertelt tussen neus en lippen door, nog maar een paar uur te leven te hebben. Giel Beelen en Gerard Ekdom zijn in shock. Later blijkt Otto, Joost te heten en het vele verhaal te hebben verzonnen.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 01:59:03, 494 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,932)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,891)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,428)
 • Redacteur gezocht! (183,885)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,125)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,564)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,982)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,616)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,482)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,574)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,323)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2372810',
FROM_UNIXTIME(1568731127), '/index.php/2008/12/31/de-10-grootste-hoaxen-van-2008', 'direct', '', NULL, 1, '34.204.176.189', 625 )