goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Hoezo kredietcrisis? Kerstversiering blijft populairGeld uit de grond halen »
Advertentie

17-12-08

Toetsenborden en drm zijn zeldzaam in 2012

Bij een jaarlijkse enquête gaven internet-deskundigen en technici aan te verwachten dat in de komende jaren technologieën als toetsenborden en digital rights management naar de achtergrond verdrongen zullen worden.

Tegen 2020 zouden dergelijke archaïsche technologieën zelfs helemaal verdwenen zijn, zo menen de journalisten, internetkenners en technici. Zij kregen een vragenlijst voorgeschoteld waarbij ze hun mening over een aantal stellingen mochten geven. De technici werden dus niet gevraagd hun toekomstvisie te delen, maar gaven slechts aan of zij het eens waren met een aantal toekomstscenario's. Het onderzoek werd voor het eerst in 2005 afgenomen en wordt opgesteld en uitgevoerd door het Pew Internet Project, onderdeel van het Pew Research Center. De antwoorden van de ondervraagden reflecteren de huidige maatschappij en zijn dan ook weinig verrassend.

Follow up:

Volgens het onderzoek denkt het merendeel van de 578 respondenten dat de mobiele telefoon tegen 2020 uitgegroeid zal zijn tot het belangrijkste persoonlijke apparaat om mee online te gaan. De mobieltjes zouden steeds goedkoper worden en wereldwijde standaarden hanteren. Bijna net zo'n open deur is de voorspelling dat het beveiligen en kraken van software en methodes om intellectueel eigendom te beschermen nog steeds met elkaar zullen wedijveren. Als antwoord op het falende drm-beleid zou content gratis worden aangeboden, waarbij inkomsten uit bijvoorbeeld reclame voortvloeien. Die trend is uiteraard al lang en breed ingezet.

Een andere stelling waarmee de technici en internetjournalisten het ook voor het grootste deel eens waren, is dat de grens tussen werk en privé verder zal vervagen. Ook nu al kunnen veel professionals zelfs op vakantie de telefoon niet uitlaten of het niet nalaten e-mail te lezen of te beantwoorden. De ondervraagden bereikten ook consensus over de vraag of er een nieuw internet zou komen: het antwoord luidt 'nee', waarbij wordt uitgegaan van innovaties als het semantisch web en het gebruik van het ipv6-protocol. Het internet zou niet opnieuw 'uitgevonden' worden.

Het oeroude toetsenbord en de muis zouden volgens veel geënquêteerden hun langste tijd gehad hebben. Multitouch-interfaces en stemopdrachten zouden langzaam de klassieke invoermethode vervangen. Waar toetsenborden nodig zijn, zouden virtuele keyboards in zwang raken. Op de vraag hoe sociale aspecten van de samenleving zullen veranderen, waren de experts meer verdeeld. Zo denkt de ene helft dat de wereld zal verbeteren door de transparantie van mensen, bedrijven en overheden die internet met zich meebrengt, terwijl de andere helft het daar niet mee eens is. Ook over de tolerantie van mensen, die zich nu vooral in de populariteit van sociale netwerksites manifesteert, waren de respondenten verdeeld.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 13:03:12, 263 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,081)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,258)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,923)
 • Redacteur gezocht! (184,249)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,180)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,569)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,253)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,632)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,601)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,834)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,577)
 • More...


Archief


XML Feeds