goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Toetsenborden en drm zijn zeldzaam in 2012Recessie maakt jongeren reislustig »
Advertentie

17-12-08

Geld uit de grond halen

Staat uw huis op eigen grond? Zo ja, dan woont u op een goudmijntje, stelt de BV Finquiddity Grondvermogen, die graag uw grond van u overneemt.

In ruil daarvoor krijgt u het recht tot terugkoop, een aftrekbare canon en de beoogde klinkende munt. „Een alternatief gat in de huidige kredietmarkt”, aldus André Schut. „Zoals we allen weten hebben geldverstrekkers als banken een stringenter beleid uitgezet. De verkoop van eigen grond kan echter binnen twee weken zijn gerealiseerd. Wat we nodig hebben? Een taxatierapport, inkomens en woonlastengegevens.”

Follow up:

Schut, die in 2005 winnaar werd van het Hypotheekproduct van het Jaar, is altijd op zoek naar nieuwe, bijzondere vormen om geld uit de markt te halen. „Ik liep hier vier maanden geleden tegenaan. Ik merk dat cliënten buiten de grote steden in eerste instantie hun wenkbrauwen optrekken als je voorstelt om hun grond te kopen. Grond was toch altijd de basis van hun zekerheden. In de grote steden is men al langer gewend aan erfpachtstructuren.”

Hoe het in zijn werk gaat? De waarde van een woning is verdeeld in twee delen: de opstallen en het tweede deel is de grond. De grond, die doorgaans 35 tot 40% van de totale waarde bedraagt, wordt aan Finquiddity verkocht. De verkoper behoudt het recht van eeuwigdurende erfpacht en betaalt een maandelijkse canon die in veel fiscaal aftrekbaar is. In de IB-sfeer verandert er niets, de hypotheekschuld blijft gelijk. De canon, die altijd vele malen lager uitvalt dan de rente van een persoonlijke lening, wordt jaarlijks op 1 januari aangepast op basis van de inflatiecorrectie. Vervolgens is er bij doorverkoop geen wijziging. Of alle huizen op eigen grond zonder problemen in aanmerking komen voor ’grondvermogen’ is de vraag. Schut: „Door de grond over te zetten van eigen grond naar erfpacht daalt de waarde van de woning met zo’n 15%, maar dat wordt goedgemaakt met de vrijgekomen waarde van de grond.”

Algemeen directeur Anton van den Bol van Hypotheekvisie kent de kersverse constructie. „Het klinkt zo een-tweedrie goed, maar als ik verder denk dan plaats ik mijn vraagtekens bij deze pioniers. Je weet namelijk niet hoe het canonbeleid van deze partij zich in de toekomst zal ontwikkelen. Bij de gemeenten die erfpachten uitgeven weet je dat wel. Die hebben zich bewezen als stabiele partners. Ik zie ook een ander probleem, en dat is tijdens de verkoop. Is de nieuwe koper bereid om deze canon over te nemen?”

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 12:03:33, 2980 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,673)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,144)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,857)
 • Redacteur gezocht! (184,218)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,158)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,241)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,627)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,589)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,822)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,564)
 • More...


Archief


XML Feeds