goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Bijna 200 miljoen omzet op Miljonair Fair (2)Aantal naturalisaties daalt in België »
Advertentie

15-12-08

Regering tekent derdenverzet aan tegen Fortis-arrest

Maandagavond heeft de regering beslist derdenverzet aan te tekenen tegen het arrest van het hof van beroep. Voorts is de staatsholding FPIM (Federale Participatie en Investeringsmaatschappij) van plan cassatieberoep in te stellen. Dat hebben premier Yves Leterme en minister van Financiën Didier Reynders bekendgemaakt.

Derdenverzet kan worden aangetekend door een partij die geen partij was bij een rechtszaak, maar die zich toch benadeeld voelt door de beslissing. De behandeling van het derdenverzet zou een kwestie van dagen zijn.

In het geval van cassatie oordeelt het hof van cassatie niet over de inhoud van de zaak, maar onderzoekt het of er procedurefouten zijn gemaakt of dat er sprake is van een foutieve interpretatie van de wet.

Follow up:

De regering bevestigt maandagavond ook dat de voorzetting van het industrieel project dat met BNP Paribas werd opgezet de "beste garantie" is voor de continuïteit van Fortis Bank België. Minister van Financiën Didier Reynders had voor aanvang van de ministerraad al te kennen gegeven dat het voortzetten van een "goed industrieel project" de belangrijkste zorg blijft. Dat moet gebeuren in het belang van de klanten, het personeel en de aandeelhouders, verduidelijkte Reynders.

Baudouin Prot, topman van BNP Paribas, was maandagavond naar de Wetstraat 16 afgezakt om met de regering-Leterme te overleggen hoe de verkoop van Fortis Bank België aan BNP Paribas kan worden doorgevoerd.

De regering riep maandagavond een ministerraad bijeen om een oplossing te vinden voor het Fortis-dossier nadat het Brusselse hof van beroep vrijdagavond besliste om de verkoop van Fortis Bank aan BNP Paribas voor 65 dagen te bevriezen. De rechtbank oordeelde vrijdagavond eveneens dat alle beslissingen die de Fortis Holding op 3, 5 en 6 oktober 2008 heeft genomen door de aandeelhouders moeten worden goedgekeurd.

Tags: economie

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 23:43:43, 4027 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,967)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,217)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,899)
 • Redacteur gezocht! (184,238)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,176)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,250)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,630)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,598)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,832)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,575)
 • More...


Archief


XML Feeds