goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Britse klas zakt voor examen wegens verkeerd bestandsformaatNokia ontwikkelt nieuwe mobieltjes met magnetometer »
Advertentie

14-12-08

Miljoenen verkwist in parkeermeters

Nederlanders ergeren zich groen en geel aan alledaagse parkeerproblemen. Top 5 ergernissen zijn: van tevoren moeten bedenken hoe lang je gaat parkeren, het lang zoeken naar een lege parkeerplek, defecte parkeermeters, dubbel parkeergedrag en hoge parkeerkosten.

Dat laatste is geen wonder want Nederlanders betalen wekelijks maar liefst 3 miljoen euro te veel aan parkeergeld. 80% van de grootste parkeerergernissen is op te lossen met belparkeren. Dit alles blijkt uit het Grote Parkeeronderzoek, onafhankelijk uitgevoerd in opdracht van mobiele parkeerservice Park-line onder 608 autobezitters.

Follow up:

Nederlanders geven structureel teveel geld uit aan parkeren bij parkeermeters. 86% van Nederlanders betaalt wel eens tot altijd teveel parkeergeld. Alles bij elkaar opgeteld betaalt Nederland wekelijks meer dan 3 miljoen te veel aan parkeergeld. De oorzaak lijkt te zijn dat mensen niet goed kunnen inschatten hoe lang ze blijven staan; bijna de helft van de Nederlanders betaalt gemiddeld € 1,- of meer te veel aan parkeergeld per keer.

Vooral betalen met kleingeld is nog populair, dit doet nog 88% van de Nederlanders. De chipknip wordt door meer dan de helft gebruikt (55%) en belparkeren is sterk in opkomst.

Er wordt soms ook niet betaald: een derde doet dit als ze geen kleingeld of chipknip bij zich hebben en 1 op de 10 Nederlanders koopt bewust te weinig parkeertijd in met risico op een boete. Bij een defecte parkeermeter betaalt een kwart van de Nederlanders eenvoudigweg niet. Toch zoekt het grootste deel van de Nederlanders (71%) te voet naar een andere (werkende) parkeermeter. In Amsterdam is maar 50% zo braaf en betaalt men vaker niet.

Daarnaast lijken parkeerders in grote steden assertiever en zelfs agressiever. Zo proberen zij vaker onder een parkeerboete uit te komen (45% vs. 28%) en vieren zij hun frustraties twee keer zo vaak bot op een parkeerwachter (18% vs. 9%). Hard tegen een defecte parkeerpaal trappen doen ze drie keer zo vaak als in de rest van het land.

Nederlanders ergeren zich het meest aan de volgende parkeerperikelen:
1.Dubbelparkeren (in twee vakken staan in plaats van één)
2.Parkeren is veel te duur
3.Van te voren moeten bedenken hoe lang je er gaat staan
4.Defecte parkeermeter
5.Geen parkeerplek kunnen vinden

Autobezitters ergeren zich ook aan wegwaaiende parkeerkaartjes, maximale parkeertijden en niet genoeg kleingeld hebben voor de meter.

Meer dan de helft van de top 5 is op te lossen met belparkeren, een betaalmethode die snel aan gebruikers wint.

Met belparkeren betaal je alleen voor de tijd die je ook daadwerkelijk staat geparkeerd. Aan- en afmelden gaat simpel via je mobiele telefoon en de code boven iedere parkeermeter. Je betaalt achteraf en hoeft dus niet van te voren te bedenken hoe lang je wegblijft. Hierdoor bespaar je geld dat je anders teveel betaalt. Of juist boetes als je te weinig betaalt.

Defecte parkeermeters of rijen voor de meter kan je nu omzeilen. Ook is de ergernis van geen kleingeld of een lege chipknip verleden tijd, het enige dat je nodig hebt is een mobiele telefoon. En deze heeft het leeuwendeel van de Nederlanders altijd bij zich.

Tags: economie

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 01:02:25, 866 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,675)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,144)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,857)
 • Redacteur gezocht! (184,218)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,158)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,241)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,627)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,589)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,822)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,564)
 • More...


Archief


XML Feeds