goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« ‘Robert ten Brink weg bij RTL Nederland’Remake van The Great Giana Sisters verschijnt op DS »
Advertentie

14-12-08

'Hyves' voert Googles Nederlandse Zeitgeist-lijst aan

Het sociale netwerk Hyves voert de jaarlijkse Zeitgeist-lijst van Google Nederland aan. De snelst stijgende zoekterm van 2008 blijkt volgens de zoekgigant 'iPhone' te zijn. Google zelf staat op plek vier.

Op nummer twee en drie in de top 10 van Google-zoekopdrachten in Nederland staan opnieuw websites: Youtube en Marktplaats. Opvallend is dat Google zelf op de vierde plaats is te vinden. Naast de smartphone van Apple blijken ook termen als 'wiki', 'wii' en 'Ziggo' in opkomst. De Belgische Zeitgeist 2008-lijst ziet er heel anders uit en wordt aangevoerd door drie sociale netwerken: 'facebook', 'netlog' en 'skyrock'. In de internationale eindejaarslijst vormen 'Sarah Palin', 'Beijing 2008' en 'facebook login' de snelst stijgende zoektermen.

Follow up:

De populariteit van zoektermen is, zoals te verwachten, sterk van de actualiteit afhankelijk. In een grafiek die een aantal 'groene' zoektrends in de Verenigde Staten weergeeft, valt de correlatie op tussen de hoge olieprijzen afgelopen zomer en de interesse in hybride-auto's. Nu de olieprijs de laatste maanden fors is gedaald, blijkt ook het aantal zoekopdrachten naar zuinige auto's snel af te nemen. Weinig verrassend is het groeiende gebruik van zoektermen die direct met de wereldwijde kredietcrisis te maken hebben; de afgelopen drie maanden zag Google Nederland het gebruik van trefwoorden als 'AEX' en 'aandelen beleggen' ruimschoots verdubbelen.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 19:02:25, 383 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,082)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,258)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,923)
 • Redacteur gezocht! (184,249)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,180)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,569)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,253)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,632)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,601)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,834)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,577)
 • More...


Archief


XML Feeds