goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Daimler verkort werkweken in grootste fabriek15-jarige loverboy werkte samen met 49-jarige Hagenaar »
Advertentie

13-12-08

Vijf jaaroverzichten op vijf werkdagen op Nederland 1

De NOS komt dit jaar met een bijzonder jaaroverzicht. Op vijf achtereenvolgende avonden, telkens tussen 22.00 en 23.00 uur, blikt de omroep terug op hoogte- en dieptepunten uit het jaar 2008. Dat laat een woordvoerder van de NOS vandaag weten. De Week van het Jaar is van 15 tot en met 19 december te zien op Nederland 1. Tom Egbers, Joost Karhof, Mart Smeets, Astrid Kersseboom en Freek de Jonge zullen ieder een aflevering presenteren. Egbers trapt af op 15 december.

2008 gaat de boeken in als een veelbewogen jaar. Zo brak bijvoorbeeld de grootste financiële crisis sinds mensenheugenis uit en sneuvelde het Nederlands Elftal in de kwartfinale van het EK Voetbal. Daartegenover boekten Olympische Sporters successen, vierden koningin Beatrix en prinses Margriet hun 70ste respectievelijk 65ste verjaardag en werden Sven Kramer en Paulien van Deutekom kampioen.

Follow up:

Tom Egbers presenteert ‘De Week van het Jaar: NOS EK Voetbal 2008′ op 15 december. Het Nederlands Elftal wist onder aanvoering van bondscoach Marco van Basten in de poulefase van achtereenvolgens Italië, Frankrijk en Roemenië te winnen. In de kwartfinale was tegenstander Rusland echter een maatje te groot. Tom Egbers keert nog eenmaal terug naar Zwitserland.

‘De Week van het Jaar: Het Huis van Oranje’ wordt op 16 december gepresenteerd door Joost Karhof. 2008 was voor het Huis van Oranje een jubileumjaar. Koningin Beatrix werd 70. Prinses Margriet vierde haar 65ste verjaardag. Deze dubbele verjaardag werd op 1 februari van dit jaar gevierd in Theater Carré in Amsterdam. In het jaaroverzicht ‘Huis van Oranje in 2008’ staat presentator Joost Karhof nogmaals stil bij dat moment.

Op 17 december praat Mart Smeets ‘De Week van het Jaar: NOS Olympische Spelen 2008′ aan elkaar. China was in augustus het decor voor de 26e Olympische Zomerspelen. De grootste Nederlandse delegatie uit de geschiedenis -245 atleten- behaalde in totaal 16 medailles, waarvan zeven gouden. Mart Smeets gaat terug naar Peking en zoekt de plaatsen op waar vreugde en verdriet van Nederlandse sporters elkaar afwisselden.

De één na laatste uitzending op 18 december met Astrid Kersseboom vanuit de studio heet ‘De Week van het Jaar: NOS Het nieuwsjaar 2008′. De kredietcrisis en de gevolgen ervan voor de economie bepaalden in hoge mate het beeld van het jaar 2008. Daarvoor is dan ook veel aandacht in het jaaroverzicht van NOS Nieuws. Maar er was veel meer: zo koos de VS een nieuwe president, was er oorlog tussen Rusland en Georgië, presenteerde Geert Wilders zijn langverwachte film Fitna, was er veel aandacht voor de overlast van jongeren van Marokkaanse afkomst en verdween in de zomer bijna al het ijs van de Noordpool.

Freek de Jonge presenteert op 19 december de laatste uitzending ‘De Week van het Jaar: NOS De Limiet, het sportjaar 2008′. In zijn theaterprogramma ‘De Limiet’ geeft hij op geheel eigen wijze commentaar op de voorbijkomende sportbeelden uit 2008, afkomstig uit de archieven van NOS Sport. Voor het jaaroverzicht wordt zijn show vanuit het Amsterdam RAI Congrescentrum in aanwezigheid van publiek, onder wie veel sporters, met de camera vastgelegd.

Tags: media

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 08:02:12, 467 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,928)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,891)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,428)
 • Redacteur gezocht! (183,885)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,123)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,564)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,982)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,616)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,482)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,574)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,323)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2372765',
FROM_UNIXTIME(1568730976), '/index.php/2008/12/13/vijf-jaaroverzichten-op-vijf-werkdagen-o-1', 'direct', '', NULL, 1, '34.204.176.189', 625 )