goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Hond vriest met achterste vast aan trottoirA'dam: Raamprostitutie halveren »
Advertentie

10-12-08

Vrouw met kort kapsel is niet geinteresseerd in seks

Is een kort kapsel een onbewust signaal dat een vrouw niet geïnteresseerd is in seks? De Britse sekstherapeute Pamela Stephenson stelde vorige week die vraag, zij zegt dat vrouwen voor een korte coupe kiezen om onaantrekkelijk te zijn en zo de aandacht van mannen af te weren.

Verschillende experts en kappers geven hun mening over de kwestie. Psychologe Anjula Mutanda: "Als je een man twee foto's van dezelfde vrouw toont, op de ene heeft ze een kort en op de andere een lang kapsel, zal bijna elke man voor de lange coupe kiezen. Het is een onbewuste reactie. Psychologen die de evolutie bestuderen, geloven dat lang gezond haar al eeuwenlang een teken is van welzijn.

Follow up:

Zelfs al op rotstekeningen zag je enkel langharige vrouwen. Hoe langer het haar, hoe vruchtbaarder ze was. Je moet tegenwoordig maar naar shampooreclames te kijken om te zien dat lange lokken nog steeds voor seksuele aantrekking staat. Meisjes hebben vaak lang haar. Maar eens een vrouw moeder is, knipt ze het kort, vaak uit gemak. Daarom associëren we een korte coupe met een lager libido en seksuele activiteit.

Lang haar is ook iets typisch vrouwelijk, het maakt een duidelijk onderscheid tussen de geslachten. Daarom ben ik het er volledig mee eens dat een vrouw onbewust hun haar kort knipt als ze haar interesse in seks en mannen heeft verloren."

Relatie-experte Pam Spurr: "Je kapsel reflecteert je gevoelens. Veel vrouwen willen een nieuwe coupe als er een grote verandering heeft plaatsgevonden in haar leven. Het is een symbolische daad en duidt op de komst van een nieuwe periode in haar leven. En ja, volgens mij kan dat met seks te maken hebben.

Een vrouw die ontevreden is over haar seksleven, gebruikt de kracht van haar kapsel om dit aan de buitenwereld te uiten. Je kapsel reflecteert je humeur en je zelfvertrouwen. Het is het eerste wat mensen opvalt en is een indicator van je gezondheid." Richard Ward, kapper van onder meer Geri Halliwell en Gwyneth Paltrow:

"Ik ben het absoluut niet eens met deze stelling. Maar ik geloof wel dat het kapsel van een vrouw haar gevoelens reflecteert. Deze misvatting hebben we vooral te danken aan de mannen. Hij kijkt absoluut niet naar het kapsel van een vrouw, hij ziet niet of het trendy is. Het enige wat hem wel opvalt is de lengte en hij associeert lang haar instinctief aan jeugd en seks. Dus als een vrouw op zoek is naar een man, gaat ze daarom haar kapsel niet kortwieken."

"Maar dat betekent absoluut niet dat een vrouw met kort haar niet aantrekkelijk is. Volgens mij verkiest 90 procent van de mannen vrouwen met een lang kapsel. Gwyneth Paltrow zag er bijvoorbeeld heel goed uit met haar korte coupe. Toch liet ze haar kapsel terug groeien tot de schouders. Veel hangt ook van de leeftijd af, vrouwen beginnen zich rond hun 35ste af te vragen of ze te oud zijn voor lang haar.

Eens vrouwen een bepaalde leeftijd hebben, kan lang haar wanhopig lijken. Je kunt het vergelijken met het dragen van een minirok. Een kort kapsel is voor oudere vrouwen een manier om zelfzeker en aantrekkelijk over te komen", aldus Ward. Toch verschijnen steeds meer celebs als Katie Holmes, Victoria Beckham en Agyness Deyn met een kort kapsel. Zou jij van deze vrouwen zeggen dat ze onaantrekkelijk zijn? Denk jij dat ze hiermee mannen onbewust willen afstoten? De associatie tussen lang haar en seksualiteit zit voornamelijk in het hoofd van traditionele mensen en dan vooral bij mannen. Katie Holmes en Victoria Beckham bewijzen dat een korte coupe sexy kan zijn en dat je er veel zelfzekerheid en stijl mee kunt uitstralen.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 20:02:52, 677 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,989)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,491)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (413,194)
 • Redacteur gezocht! (184,614)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,220)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,570)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,523)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,765)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,637)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (117,076)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,845)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2448878',
FROM_UNIXTIME(1569169232), '/index.php/2008/12/10/vrouw-met-kort-kapsel-is-niet-geinteress', 'direct', '', NULL, 1, '3.226.243.130', 154 )