goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Eén op de drie ouders maakt zich zorgen over opvoedingConsument gaat ’kringlopen' »
Advertentie

07-12-08

Microsoft lanceert Nederlandse Windows Live-diensten

Microsoft heeft een aantal Windows Live-diensten voor de Nederlandse markt gelanceerd. Volgende week zullen een aantal Windows Live-programma's voor de pc als final worden uitgebracht.

De softwaregigant wil met zijn Windows Live-portal consumenten meer overzicht in de diverse online diensten bieden. Op de openingspagina krijgt een geregistreerde Live-gebruiker recente e-mails van zijn Hotmail-account te zien, samen met newsfeeds van sociale netwerken zoals Twitter, Flickr en Wordpress. Het is de eerste keer dat Microsoft in zijn Live-omgeving content afkomstig uit diensten van andere aanbieders laat zien. De softwaregigant hoopt op deze manier gebruikers meer tijd te laten doorbrengen op zijn Live-portal, waardoor de advertentiemogelijkheden vergroot worden.

Follow up:

Met Hotmail kunnen gebruikers nu ook post uit externe e-mailaccounts binnenhalen. Microsoft stelt dat voor de opslagcapaciteit van Hotmail voortaan een fair use policy van toepassing is, terwijl mail via het pop3-protocol kan worden opgehaald. Imap-ondersteuning ontbreekt echter. Contactpersonen kunnen met de Live-portal centraal worden beheerd en zijn toegankelijk in alle Windows Live-applicaties. In februari 2009 moet de Hotmail-omgeving dezelfde vormgeving krijgen als de overige Live-diensten. Met de opslagdienst Skydrive kunnen Live-gebruikers in totaal 25GB aan data online opslaan, het vijfvoudige van wat tot dusverre beschikbaar was

De final van Live Messenger zal, samen met een aantal andere pc-applicaties uit de Live-suite, volgende week uitkomen, zo laat Microsoft weten. De vernieuwingen in de instant messenger zijn vooral cosmetisch van aard. Zo kan de gebruiker het uiterlijk van de applicatie voorzien van thema's en kunnen met behulp van een webcam miniatuurfilmpjes aan emoticons worden gekoppeld. Live Mail, een losstaande mailapplicatie, moet een alternatief bieden voor gebruikers die niet met webmail overweg kunnen of willen, terwijl Live Writer bloggers moet bedienen.

Volgende week moet ook Photo Gallery beschikbaar komen. Met deze applicatie kunnen eenvoudige bewerkingen op foto's worden uitgevoerd en de resultaten kunnen naar Photosynth worden verstuurd. De software beschikt over gezichtsherkenning, zodat foto's aan contacten gekoppeld kunnen worden. Een ander onderdeel van de suite is Live Movie Maker, een applicatie die op termijn Windows Movie Maker moet vervangen.

De diverse Live-applicaties zijn onderdeel van Microsofts strategie om meer diensten online aan te bieden. Verder wil de softwaregigant Windows 7 laten afslanken door minder applicaties mee te leveren. Gebruikers zouden zelf online de gewenste programma's kunnen uitzoeken en binnenhengelen.

Tags: internet

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 17:02:19, 571 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,673)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,144)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,857)
 • Redacteur gezocht! (184,218)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,158)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,241)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,627)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,589)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,822)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,564)
 • More...


Archief


XML Feeds