goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Microsoft lanceert Nederlandse Windows Live-dienstenApple: antivirus-suggestie was oud en onjuist »
Advertentie

07-12-08

Consument gaat ’kringlopen'

In een tijd van opkomende schaarste worden consumenten creatiever, zeker als het om de inrichting van het huis gaat. Er wordt meer gespaard en zaken die op de nominatie stonden om weg te gooien, worden gepimpt tot een nieuw fraai meubelstuk.

Interieurstylist Marie-Gon Vos weet er alles van. Woonwinkels in Nederland hebben het al lange tijd moeilijk. Door de financiële crisis daalt de omzet flink. In het derde kwartaal gaat het om bijna 5 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

“De consument is op dit moment erg prijsbewust. De voorkeur lijkt vooral uit te gaan naar de woonboulevard. Ondernemers met goedkopere producten scoren beter dan woonwinkels met duurdere artikelen”, blijkt uit de kwartaalcijfers van de Centrale Branchevereniging Wonen.

Follow up:

Volgens Vos blijft de consument wel aandacht besteden aan het interieur, maar doen ze dat op een creatievere manier. “Ik merk onder meer in mijn advieswerk bij mensen thuis dat ze geen concessies meer willen doen als ze iets moois willen kopen. Ze sparen er dan nog liever wat langer voor dan dat ze iets kopen dat niet helemaal naar hun zin is”, vertelt de stylist, die volgend jaar februari een woonwaaier presenteert met allerlei ideeën en tips voor het hergebruik van spullen.

Omdat mensen in tijden van een ’angstige boze buitenwereld’ geneigd zijn thuis te cocoonen, wordt het interieur belangrijker. Bovendien willen mensen toch hun inrichting blijven veranderen. “Sommige mensen beginnen zelf creatief te schilderen en knutselen, anderen kopen via websites gepimpte artikelen om zo toch hun interieur met wat nieuwe artikelen te verfraaien.”

Het hergebruiken van spullen staat niet meer voor armoede, maar voor het persoonlijker maken van je interieur. Het geeft een extra dimensie aan het geheel en een ziel. Want een te gelikt en te glad interieur heeft geen ziel, stelt Vos. “De tijd is aangebroken dat mensen zien dat er meer te halen is uit spullen die op de nominatie stonden om te verdwijnen.”

Daarnaast ziet ze de trend dat mensen weer echt samen in de huiskamer willen zitten. Was het eerder de grote eettafel die werd aangeschaft, ook al paste die eigenlijk niet in woonkamer of keuken, nu is het de hoekbank die steeds meer in trek is. “Ook deze past soms niet in een woonkamer, maar mensen willen weer echt gezamenlijk met het hele gezin op de bank kunnen zitten”, aldus Vos.

Tags: trends

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 16:02:55, 575 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,744)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,156)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,869)
 • Redacteur gezocht! (184,223)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,165)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,242)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,628)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,590)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,824)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,565)
 • More...


Archief


XML Feeds