goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Panasonic wil blu-ray-standaard voor 3d-beeldenGoogle erkent gebruik van ongedocumenteerde iPhone-api »
Advertentie

28-11-08

TNO: Filevrije dag was succes

De eerste filevrije dag die 9 oktober werd gehouden, was volgens TNO wel degelijk een succes. Dat blijkt uit de gepresenteerde TNO-evaluatie.

Volgens de analyse stonden er op de filevrije dag in de spits 7 procent minder files die ongeveer een half uur later begonnen en ook een half uur eerder oplosten. Ook kon er die dag 10 procent sneller worden gereden in vergelijking met andere donderdagen doordat 90.000 mensen en 120 bedrijven meededen en anders dan anders naar het werk gingen.

Follow up:

Een uniek sociaal experiment, aldus Arie Bleijenberg van TNO. „Files oplossen is nu eenmaal tegen de stroom in roeien”, stelde hij tijdens het ANWB-symposium 'De ontdekking van het nieuwe reizen'. TNO analyseerde voor deze studie gegevens van de in het asfalt aangebrachte verkeerslussen van Rijkswaterstaat. Het platform Nederland Bereikbaar (ANWB, NS en Rabobank) beslist uiterlijk komend voorjaar of er een tweede filevrije dag komt.

Bert van Wee, hoogleraar transportbeleid aan de TU Delft, denkt dat het alleen zinvol is als het lukt de files op zo'n dag flink te verminderen. Guido Van Woerkom, directeur ANWB, is het daar mee eens. Hij vindt de filevrije dag en ook het spitsalarm dat voor het eerst is afgegeven wel succesvolle manieren om het gedrag van mensen te beïnvloeden. „We hebben die twee dagen wel bewezen dat we het verschil kunnen maken.” Op de filevrije dag had de NS 5 procent meer reizigers.

De ANWB kreeg veel kritiek toen na het afgegeven spitsalarm de voorspelde sneeuw en gladheid uitbleven in de Randstad. Het heeft Van Woerkom er niet van overtuigd dat hij die waarschuwingsvorm voortaan niet meer moet gebruiken. „De discussie heeft ons afgeleid. Maar had ik de informatie goed aangereikt gekregen dan had ik het tegen alle stromingen in weer gedaan.” Zo stond er 536 kilometer file, onder meer door wisselvallig winters weer.

De ANWB-directeur vindt het een uitdaging „om dingen aan te pakken die niet vanzelf gaan”. „Slimme mobiliteit lukt nooit als het maar het idee van een persoon of organisatie is. Wij willen ervoor zorgen dat de samenleving in beweging komt.” Wat betreft Van Woerkom maken werkgevers en vakbonden in de nieuwe cao's ook veel vaker dan nu afspraken over flexibel werken.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 11:01:33, 539 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,049)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,668)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,194)
 • Redacteur gezocht! (183,514)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,080)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,560)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,685)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,615)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,351)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,256)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (113,995)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2342892',
FROM_UNIXTIME(1568563927), '/index.php/2008/11/28/tno-filevrije-dag-was-succes', 'direct', '', NULL, 1, '18.206.48.142', 625 )