goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Duitsland dringend op zoek naar kerstmannenGaat Peter van der Vorst Ivo Niehe imiteren? »
Advertentie

28-11-08

Lycos Europe stopt ermee

Lycos Europe heeft besloten zijn webportal en hostingdienst te sluiten. Het bedrijf, dat in 2005 de twijfelachtige eer had om door de Hoge Raad te worden gedwongen klantgegevens af te staan, ziet geen mogelijkheid meer om winstgevend te worden.

Lycos Europe's portal en hostingdienst, eigendom van het Duitse Bertelsmann en het Spaanse Telefónica, lijdt al enige tijd verlies. Onlangs werden voor de eerste drie kwartalen van 2008 rode cijfers ter waarde van 17 miljoen euro genoteerd. Lycos heeft, ondanks dat het naast zijn portal- en hostingdiensten onder meer mail-, socialnetworking- en shoppingdiensten introduceerde, grote moeite om te concurreren met onder meer Google. Het is er niet in geslaagd een investeerder te vinden die nog gelooft dat het bedrijf voldoende advertentie-inkomsten binnen zal kunnen harken.

Follow up:

De internetportal en de hostingdienst zullen daarom sluiten, waarbij onduidelijk is wat er met het hostingklantenbestand zal gebeuren. De andere bedrijfsactiviteiten zijn eigendom van het Zuid-Koreaanse Daum en zullen vermoedelijk onder een andere naam verder gaan. De beslissing moet overigens nog wel door de aandeelhouders worden goedgekeurd, op de vergadering van 12 december.

Portaldiensten waren in de begindagen van het internet voor veel gebruikers het startpunt voor een surfsessie, en Lycos was aan het einde van de vorige eeuw een van de meestbezochte sites ter wereld. Destijds genoot ook de zoekmachine Hotbot van het bedrijf grote populariteit. Na het spatten van de dotcomzeepbel aan het begin van het millenium moesten portals echter aan populariteit inboeten, hoewel ze in de VS nog wel op de nodige bezoekersaantallen kunnen rekenen.

Ook de homepagediensten van het bedrijf, waaronder Tripod, waren rond de milleniumwisseling populair. In 2005 speelde Lycos' hostingdienst een hoofdrol in een zaak die door Nederlandse internetbedrijven op voet werd gevolgd. Op een van de membersites werd namelijk een postzegelhandelaar onder vuur genomen die tot aan de Hoge Raad doorvocht om de naam van zijn kwelgeest los te krijgen. Dat lukte uiteindelijk, hoewel de bij Lycos bekende gegevens vals bleken te zijn. Pikant detail was dat de Stichting Brein de postzegelhandelaar financieel steunde, omdat het hoopte op jurisprudentie om persoonsgegevens van filesharers bij isp's los te peuteren.

Tags: internet

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 15:01:57, 443 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,546)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,126)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,849)
 • Redacteur gezocht! (184,209)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,149)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,567)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,239)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,624)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,586)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,821)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,561)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2395261',
FROM_UNIXTIME(1568851683), '/index.php/2008/11/28/lycos-europe-stopt-ermee', 'direct', '', NULL, 1, '3.227.233.55', 625 )