goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« TNO: Filevrije dag was succesOude wijn duur betaald »
Advertentie

28-11-08

Google erkent gebruik van ongedocumenteerde iPhone-api

Google geeft toe een niet-officiële iPhone-api voor zijn vernieuwde Mobile App-software in Apples App Store te hebben gebruikt. De zoekgigant ontkent echter een zwaarder vergrijp te hebben gepleegd.

Bij de nieuwe Mobile App-software van Google kan de gebruiker door de iPhone aan het oor te houden een gesproken zoekopdracht geven. Om te detecteren dat het toestel aan het oor wordt gehouden, heeft Google de naderingssensor van de iPhone gebruikt. Deze functie van de sensor is echter alleen via een ongedocumenteerde api te gebruiken. Het gebruik van een verborgen api heeft als nadeel dat de applicatie mogelijk niet meer goed zal werken als Apple de bewuste api bijvoorbeeld verandert of uit het besturingssysteem verwijdert. Google geeft dit toe, maar ontkent naar Apples private framework te hebben gelinkt. Volgens Ars Technica zou dat pas echt tot een conflict tussen de beide bedrijven hebben geleid.

Follow up:

De dwaling van Google kan er volgens de website Daring Fireball de oorzaak van zijn geweest dat de applicatie later dan gepland in de App Store is verschenen. Dat de applicatie niet helemaal is geschrapt, is mogelijk het gevolg van een artikel in The New York Times over de nieuwe feature in de mobiele zoeksoftware van Google, waarmee de zoekgigant Apple voor het blok zette. De gratis applicatie is in elk geval nog steeds in de App Store aanwezig.

Het probleem met het ontwikkelen van software voor de App Store is volgens Macblogz dat eenduidige richtlijnen ontbreken. Duidelijk is alleen dat Apple geen software in de App Store wil opnemen waarvan de functionaliteit al op de iPhone aanwezig is, maar Googles Mobile App bevat nieuwe functies, zodat die regel niet lijkt op te gaan.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 10:01:40, 741 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,971)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,218)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,900)
 • Redacteur gezocht! (184,239)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,176)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,250)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,630)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,598)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,832)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,575)
 • More...


Archief


XML Feeds