goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Zus Jennifer Hudson heeft raar gevoel voor humorMisbruik 112 wordt gestraft »
Advertentie

08-11-08

Adoptie 'service oriented architecture' krijgt flinke tik

Het aantal organisaties dat zich heeft voorgenomen gebruik te maken van soa-applicaties is gehalveerd. Volgens marktvorser Gartner is onder meer de wereldwijde economische crisis debet aan deze duikeling.

Sinds vorig jaar is het aantal organisaties dat voor het eerst iets wil doen met soa, sterk afgenomen. In 2007 wilde nog 53 procent van de ondervraagde bedrijven voor het eerst een soa-applicatie gaan inzetten, terwijl dit aantal inmiddels is gehalveerd tot slechts 25 procent. Daarnaast is het aantal bedrijven dat helemaal geen plannen met soa heeft, ruimschoots verdubbeld van 6 procent in 2007 naar 16 procent in 2008. Het is voor het eerst in vijf jaar dat het aantal organisaties dat voor het eerst iets met soa wil gaan doen, is gedaald.

Follow up:

Volgens Dan Sholler, onderzoeker bij Gartner, is de belangrijkste reden voor deze daling de verwachting dat er komend jaar minder projecten worden uitgevoerd. Onder meer de wereldwijde economische problemen vormen een oorzaak voor deze verwachting. Een andere reden kan zijn dat organisaties minder behoefte hebben aan soa-applicaties vanwege een verandering van de bedrijfsactiviteiten.

Volgens het onderzoek dat door Gartner onder ruim driehonderd bedrijven is uitgevoerd, maakt ruim de helft van de ondervraagde bedrijven gebruik van soa. Een kwart van de ondervraagden doet dit op dit moment nog niet, maar heeft wel plannen om binnen een jaar soa-applicaties in gebruik te nemen. Slechts 16 procent van de ondervraagden had helemaal geen plannen iets met soa te doen.

Het onderzoek laat verder zien dat het gebruik van soa sterk regio-afhankelijk is. In Europa wordt soa veelvuldig gebruikt en wil slechts een klein deel van de organisaties niets met de technologie beginnen. In Noord-Amerika wordt ook veel van soa gebruikgemaakt, maar is het aantal bedrijven dat er recent iets mee wilde gaan doen en er het komende jaar mee wil beginnen, erg klein. In Azië doet slechts de helft van de organisaties iets met soa en zijn er slechts enkele die er het komende jaar mee willen beginnen.

Tags: trends

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 21:02:32, 614 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,054)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,668)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,194)
 • Redacteur gezocht! (183,514)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,080)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,560)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,685)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,615)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,351)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,256)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (113,995)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2342978',
FROM_UNIXTIME(1568564124), '/index.php/2008/11/08/adoptie-service-oriented-architecture-kr', 'direct', '', NULL, 1, '18.206.48.142', 625 )