goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« EA: Gok de laatste letter maarStemmen voor de ‘Top 1000 Allertijden’ is begonnen »
Advertentie

05-11-08

Zuid-Holland niet klaar voor water

De regio Zuid-Holland Zuid is nog niet helemaal voorbereid op een watersnoodramp. “We zijn voor 85 procent klaar”, concludeerde de Dordtse burgemeester en voorzitter van de regionale veiligheidsregio, Ronald Bandell. Het zuidelijkste deel van Zuid-Holland oefende tegen een dreiging van een enorme overstroming.

De werkzaamheden aan de dijk die fictief op springen stond, begonnen later dan gepland. De vrachtwagens met zand stonden namelijk vast in de file. De autoriteiten hebben volgens Bandell te weinig rekening gehouden met weersomstandigheden als mist. Hierdoor liep het verkeer vast.

Follow up:

Bovendien moet de belangenafweging van verschillende gemeenten nog eens onder de loep worden genomen. “Eigen gemeente eerst speelt een rol, maar dat is begrijpelijk”, aldus de coördinerende burgemeester.

Het kan zijn dat belangen van gemeenten conflicteren. Dit kwam naar voren tijdens de oefening toen moest worden afgewogen welke dijk zou worden versterkt. Aan de andere kant van de rivier zouden dan de nabijgelegen woongebieden onder water komen te staan.

Ook was het even spannend wanneer de beslissing moest worden genomen om bewoners te evacueren. Uiteindelijk was volgens Bandell iedereen op tijd uit de regio. Dit lag voor een deel aan de zelfredzaamheid van mensen. Zij waren op tijd geïnformeerd om te vertrekken naar hoger gelegen gebieden.

De autoriteiten kozen voor het meest ingewikkelde crisisscenario, een watersnoodramp, omdat bij een dergelijke crisis veel samen komt als hoogwater, de uitval van elektriciteit en evacuaties. Het bleek dat niet alle onderdelen in de oefening evenveel aandacht kregen. Soms was het even chaos.

Bandell was erg te spreken over de onderlinge communicatie en de inzet van het leger. Een evaluatie van de oefening volgt begin 2009.

De waterschappen vonden echter de insteek van de proef “buitengewoon frusterend”. Dijkgraaf Jan Geluk: “Dijken zijn sterk. We gaan er vanuit dat ze het ook houden.”

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 01:02:31, 657 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,971)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,218)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,900)
 • Redacteur gezocht! (184,239)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,176)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,250)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,630)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,598)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,832)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,575)
 • More...


Archief


XML Feeds