goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Vrouwen zorgen voor overwinning ObamaBevroren muis gekloond »
Advertentie

05-11-08

'Thuisvoordeel' Oranje tijdens WK 2010

"Moet je eens kijken: alle stoeltjes zijn oranje!" KNVB-directeur Henk Kesler kon zijn ogen niet geloven toen hij werd rondgeleid door het in aanbouw zijnde WK-stadion in Johannesburg, waar in 2010 zowel de openingswedstrijd als de finale wordt afgewerkt. "Nu mogen we hier helemaal niet ontbreken."

Kesler reist momenteel door Zuid-Afrika met een groep Nederlandse bedrijven die een graantje hopen mee te pikken van het aanstaande wereldkampioenschap. Hij zei in gesprek te zijn met de Zuid-Afrikaanse voetbalbond over een wedstrijd in Soccer City, zoals het nieuwe mekka van het Zuid-Afrikaanse voetbal heet. "Maar we kunnen volgend jaar oktober ook twee keer 1,5 miljoen euro ophalen door wedstrijden in Doebai te spelen. Dus dat moeten we nog even bekijken."

Follow up:

Delegatieleider Erica Terpstra sprak lovende woorden over Interbeton, dochterbedrijf van de Nederlandse bouwgigant BAM, dat samen met een lokale partner het 200 miljoen euro kostende stadion bouwt. Volgens Stan Aarts van Interbeton ligt het stadion goed op schema. "Het is in juli klaar. Momenteel werken we met 50 verschillende onderaannemers aan het project en er zijn 3000 werklieden op de bouwplaats." Die menigte zorgt ook voor kopzorgen, want veel - vaak straatarme - Zuid-Afrikanen stelen nogal eens materiaal. Dat het ontwerp met ruim 91.000 oranje stoeltjes aan het langste eind trok, heeft niets te maken met een voorliefde voor het Nederlands elftal. Het stadion moet een Afrikaanse pot voorstellen, waar de vlammen uitslaan en de kleur oranje is daarom dominant. Volgens Kesler is Soccer City goed te vergelijken met Europese stadions. "Maar het is wel heel erg groot, bijna twee keer de ArenA."

Het Oranje van bondscoach Bert van Marwijk staat al met één been in de Zuid-Afrikaanse eindronde, nadat de eerste drie kwalificatiewedstrijden gewonnen werden. "Belangrijkste tip voor de supporters: neem een jas mee, want tijdens het toernooi is het hier winter", lacht Aarts.

Tags: sport

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 14:02:25, 584 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,062)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,668)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,195)
 • Redacteur gezocht! (183,519)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,080)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,560)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,685)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,615)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,352)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,256)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (113,995)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2343255',
FROM_UNIXTIME(1568565596), '/index.php/2008/11/05/thuisvoordeel-oranje-tijdens-wk-2010', 'direct', '', NULL, 1, '18.206.48.142', 625 )