goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Wel chocolade, geen celstrafJapanner wil met stripfiguur trouwen »
Advertentie

02-11-08

Strippenkaart verdwijnt definitief uit metro Rotterdam

Rotterdam heeft definitief toestemming om als eerste de strippenkaart in de metro af te schaffen.

"Het is erdoor'', maakte een "erg blije'' wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer) bekend in Lelystad na overleg met staatssecretaris Tineke Huizinga.

"We kunnen nu de volgende fase in'', zei Baljeu. Rotterdam is sinds 2005 proeftuin voor de ov-chipkaart, die 29 januari volgend jaar het enige geldige vervoersbewijs in de metro wordt.

Wanneer de bussen en trams in Rotterdam volledig overstappen op de ov-chipkaart is nog niet bekend. "Daar hebben we het nog helemaal niet over gehad.''

Follow up:

Volgens het Rotterdamse vervoersbedrijf RET wordt dat in de loop van 2009, aldus directeur Pedro Peters.

Baljeu is "heel erg trots'' dat Rotterdam voorop loopt. Zij vindt het schrappen van de strippenkaart een logische stap. "We waren de proeftuin van de ov-chipkaart, het is dan ook logisch dat we het eerst zijn met het afschaffen van de strippenkaart.''

Andere stadsgewesten kijken met argusogen hoe het Rotterdam nu vergaat. "De kaart werkt nu bij relatief kleine aantallen. Ik wil graag weten of de kaart bij grote aantallen werkt'', stelde Leen Verbeek als voorzitter van het Amsterdamse stadsgewest.

Daar zou het ook wel eens snel kunnen gaan met de ov-chipkaart. Hij verwacht medio zomer volgend jaar, "kort daarvoor of kort daarna'', een aanvraag bij Huizinga in te dienen.

"Binnen een tot twee maanden daarna zou dan de strippenkaart in Amsterdam en omgeving verdwijnen.''

De andere stadsregio's en provincies zouden dan een jaar later volgen.

Om te voorkomen dat reizigers die met de bus van buiten de Rotterdamse regio komen twee keer een opstarttarief moeten betalen, introduceert de RET een overstapkaartje. Dat heeft de Rotterdamse wethouder Jeanette Baljeu gezegd.

Bij het instappen in de bus krijgt de reiziger in de regio na het afstempelen van de strippenkaart een overstapkaartje. Wanneer de passagier overstapt op de metro in Rotterdam hoeft die daar dan niet het starttarief te betalen.

"Er wordt nu een eiland in Nederland gecreëerd'', zegt woordvoerder Aldo Markus van reizigersvereniging Rover in een reactie. "In plaats van dat we overgaan op één ov-kaartje moet de reiziger in de Rotterdamse regio nu minstens drie kaartjes op zak hebben.''

Ook de Consumentenbond is helemaal niet gelukkig met de afschaffing van de strippenkaart in de Rotterdamse metro en de manier waarop dat gaat.

"De afschaffing van de strippenkaart komt te vroeg.'' De bond en andere consumentenorganisaties overwegen een meldpunt in te stellen voor vragen en klachten.

De clubs willen die dan gebruiken om staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) en de RET te bewegen de reizigerseisen in te willigen. Zo zou het makkelijker en overzichtelijker moeten worden voor de reiziger.

De consumentenorganisaties zijn eerder uit het landelijke overleg over de ov-chipkaart gestapt en lijken nu op een zijspoor gezet. "Het is aan de politiek om nu met droge ogen te verkondigen dat er draagvlak is.''

"Het systeem is stabiel genoeg'', zei een woordvoerder van het Platform Reizigersbelangen Openbaar Vervoer (PROV) van de regio Rijnmond.

Wel heeft het platform, dat de stadsregio Rotterdam adviseert, twee kanttekeningen. Er moet een regeling komen voor busreizigers van buiten Rotterdam die op de metro overstappen. Nu betalen zij tweemaal het opstaptarief.

De RET maakte bekend dat daarvoor een speciaal kaartje komt. Bovendien moet de ov-chipkaart in alle streekbussen worden ingevoerd, vindt het PROV.

Tags: trends

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 18:02:13, 533 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,083)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,260)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,923)
 • Redacteur gezocht! (184,249)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,180)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,569)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,253)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,632)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,601)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,834)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,577)
 • More...


Archief


XML Feeds