goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Laptop-batterijen Sony teruggeroepen'Helft van de Nederlanders is moe' »
Advertentie

02-11-08

Autistisch kind van school gepest

Een 12-jarig autistisch meisje uit Someren zit sinds thuis omdat sbo-school De Brigantijn haar veiligheid niet kan garanderen. Het kind uit groep acht wordt sinds maanden door een groepje medescholieren gepest. Haar vader Hans Kievit heeft aangifte gedaan. Politie en enkele ingevoerde bronnen rondom de school bevestigden het verhaal.

Het meisje heeft pdd-nos, een vorm van autisme waardoor ze minder sociaal vaardig is. Ze zit daarom op een school voor speciaal basisonderwijs. Het pesten vindt plaats op school en in de privésfeer. De zaak escaleerde afgelopen weekend toen op een auto van Kievit een dreigement aan het adres van het meisje was gekerfd. De vader deed daarop aangifte van vernieling. Later volgde op advies van zijn raadsman een tweede aangifte, wegens doodsbedreiging.

Follow up:

Kievit kreeg van de schoolleiding te horen dat zijn dochter beter thuis kon blijven. De Brigantijn kon niet voor haar veiligheid instaan, werd hem verteld. Een tweede gesprek tussen Kievit en de school leverde geen resultaat op.

Directeur Arie Boertjes van De Brigantijn wil niets kwijt over de kwestie 'in het belang van alle kinderen'. Wel zegt hij dat er een onderzoek loopt. Zodra de feiten bekend zijn, zullen de betrokken ouders volgens hem worden aangesproken.

Vader Kievit zegt dat de school weet wie de pestende scholieren zijn. Hij gaat opnieuw met de schooldirectie in gesprek. Tot die tijd blijft zijn dochter thuis. De leerplichtambtenaar van de gemeente Someren is op de hoogte gesteld van de situatie.

Tags: bizar

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 22:02:04, 344 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,083)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,260)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,923)
 • Redacteur gezocht! (184,249)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,180)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,569)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,253)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,632)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,601)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,834)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,577)
 • More...


Archief


XML Feeds