goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Miljoen euro voor ivoorVrouwen geloven nog in (pensioen)sprookjes »
Advertentie

29-10-08

Chocolade Uitstapjes

Stichting Chocoladefestival wil met het culinaire festival CHOCA de aandacht vestigen op de kwaliteit en herkomst van cacao en chocolade. Gekozen is daarbij voor Amsterdam, dat is namelijk de grootste cacaohavenstad van de wereld met bovendien een rijke traditie op gebied van handel in chocolade.

Volgens Philipp Kauffmann van chocoladebedrijf Original Beans, een van de initiatiefnemers van het festival, loopt Nederland bij omringende landen achter op chocoladegebied.

„In de binnenstad van München heb je bijvoorbeeld meer dan twintig chocoladeboetieken, in Amsterdam heb je die nog niet. We willen met cacao dezelfde ontwikkeling doormaken als koffie de afgelopen jaren. Daarnaast willen we de chocoladesector verbeteren door eerlijk verhandelde cacao uit Afrika en het Amazonegebied te gebruiken.”

Follow up:

De chocolademarkt wordt tot nu toe gedomineerd door een relatief goedkoop product met veel suiker, melk en soms toegevoegde palmolie om de productiekosten te verlagen en de marges te verhogen. Kwaliteitschocolade daarentegen, heeft een veel hoger percentage cacao (tot soms 85%). Dit hoge percentage zorgt ervoor dat de boeren veel aandacht moeten geven aan de kwaliteit van de bonen omdat anders de smaak van de chocolade niet goed is. Vandaar dat de markt van kwaliteitsbonen een ander prijsniveau kent dan de markt van de bulk cacao.

CHOCA- la-Carte vormt de basis van het chocoladefestival. Meer dan 60 restaurant, patissiers en bakkerijen bieden tijdens Choca speciaal ontwikkelde gerechten aan. Wat is er zoal te beleven?

In het Lloyd-hotel is van 1 tot en met 16 november een tentoonstelling van kunstenaar Stephen Shanabrook. Morgue Chocolates: schotwonden, littekens, het dode verminkte lichaam getoond in chocolade.

Het Comedy Theater presenteert chocoladehumor en Chocoromantics kunnen de nacht doorbrengen in een heuse chocolade hotelkamer van Hilton Amsterdam. Het hotel organiseert verder 15e november het ‘Gran Gala del Cioccolato’ een groots 5-gangen diner inclusief begeleidende wijnen!

Op het Westergasterrein wordt, in samenwerking met Tony’s Chocolonely, op 1 november chocoladesoep geserveerd tijdens een gratis stadslunch. Na afloop van de lunch kunnen bezoekers in het Ketelhuis kijken naar Sjakie en de Chocoladefabriek.

Fairfood deelt in samenwerking met CHOCA gratis warme chocolademelk uit tijdens de museumnacht en op 6 november tijdens koopavond. En Original Beans houdt chocolade proeverijen in galerie Casa Luna. Zij organiseren verder samen met het KinderKookKafe ‘proef de natuur’ voor kinderen.

Van Velze’s Chocolaterie en Patisserie organiseert dagelijks (behalve op zondag) ‘Maak je eigen bonbons!’

CHOCA wordt spectaculair afgesloten met een Chocolate Burlesque feest inclusief chocolade diner.

Tags: uitgaan

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 15:01:02, 600 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,003)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,231)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,905)
 • Redacteur gezocht! (184,247)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,177)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,252)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,631)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,599)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,833)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,576)
 • More...


Archief


XML Feeds