goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Trek in stamppot neemt toeVrouw bevredigt zich achter raam voor kinderen »
Advertentie

30-09-08

Alarmeringssysteem voor slachtoffers stalker

Alarmeringssysteem AWARE geeft slachtoffers stalking een veel groter veiligheidsgevoel dan een gewoon 112 huiselijk geweld protocol. De politie is even snel ter plaatse, maar de belangrijkste verbetering is preventief: vrouwen alarmeren minder vaak en zijn minder bang.

Het AWARE-systeem is ontwikkeld om mishandelde vrouwen (en kinderen) die ernstig worden bedreigd en belaagd door een ex-partner, sneller en beter te kunnen bijstaan. De nieuwste techniek op het gebied van Globale Positionerings Systemen (GPS) wordt daarbij ingezet. Het slachtoffer krijgt een klein en draagbaar apparaatje waarmee de politie waar dan ook kan worden gealarmeerd. Na een alarmering is voor de politie te zien waar het slachtoffer zich bevindt en kan dan met de hoogste prioriteit uitrukken.

Follow up:

De toepassing van het systeem in het politiekorps Rotterdam-Rijnmond is hierbij vergeleken met de werking van het zogenaamde 112 protocol uit Haaglanden waar specifiek voor huiselijk geweld met prioriteit wordt ingegrepen.

Belaging bij huiselijk geweld door de ex-partner is een ernstig probleem, soms met dodelijk afloop. De zogeheten gezinsdrama's die in de media toenemende aandacht krijgen, vormen in veel gevallen de tragische afloop van een geschiedenis van belaging en huiselijk geweld. Vrouwen en kinderen lopen bij een scheiding het meeste risico het slachtoffer te worden van dodelijk huiselijk geweld. De problematiek vraagt uit het oogpunt van preventie om een effectieve aanpak.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 23:01:59, 5011 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,967)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,217)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,899)
 • Redacteur gezocht! (184,239)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,176)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,250)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,630)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,598)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,832)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,575)
 • More...


Archief


XML Feeds