goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« EA geen trek meer in Take TwoHollywood gaat gevecht met Apple aan »
Advertentie

17-09-08

Red Alert 3 krijgt soepelere drm na klachten over Spore

De aanhoudende protesten van gamers over het gebruik van drm in recente titels hebben het management van EA wakker geschud. Het langverwachte derde deel uit de Red Alert-serie zal minder beperkt worden door kopieerbeveiliging.

Electronic Arts moest al eerder maatregelen treffen vanwege ongewenste beperkingen die gamers door kopieerbeveiligingen ondervonden. Zo zou Mass Effect oorspronkelijk elke tien dagen 'naar huis bellen' om te controleren of de installatiecode bij maximaal drie installaties gebruikt werd. Na protest uit de online-gemeenschap werd dit aangepast; voortaan zou alleen bij het installeren en downloaden van extra content worden gecontroleerd. Ook de kopieerbeveiliging van BioShock kreeg soortgelijke kritieken, en ook hier bewogen protesten uitgever 2K Games er toe de regels te versoepelen.

Follow up:

De drm-frictie tussen gamers en Electronic Arts bereikte een hoogtepunt na de recente release van Spore. Het geesteskind van Will Wright is net als Mass Effect voorzien van een aangepaste versie van Securom, die hetzelfde gedrag vertoont als bij Mass Effect vóór de aanpassing. Dit viel bij veel gamers in verkeerde aarde, getuige de ruim tweeduizend recensies op Amazon.com die het spel van slechts één ster voorzagen wegens onder andere de 'draconische drm'. Onlangs werd bekend dat Spore, ondanks of mogelijk juist dankzij drm, een van de meest gedownloade spellen ooit is.

De klachtenlawine heeft EA doen besluiten om ook de beveiliging van Red Alert 3 te versoepelen. In een post op het officiële forum van EA legt Chris Corry, Premier Executive Producer, uit dat het strategiespel na het installeren maar één online controle behoeft en vijf keer geïnstalleerd mag worden. Gamers die hier niet voldoende aan hebben, kunnen contact opnemen met de klantenservice van EA, die per geval kan beslissen een extra installatie toe te staan. Tevens is Red Alert 3 het eerste spel uit de Command & Conquer-reeks dat geen schijfje in de dvd-speler vereist tijdens het gamen.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 19:01:01, 288 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,564)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,126)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,849)
 • Redacteur gezocht! (184,210)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,150)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,567)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,239)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,624)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,586)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,821)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,561)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2395598',
FROM_UNIXTIME(1568853453), '/index.php/2008/09/17/red-alert-3-krijgt-soepelere-drm-na-klac', 'direct', '', NULL, 1, '3.227.233.55', 625 )