goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
Advertentie
Artikel Overzicht

Half miljoen nog te bouwen woningen lopen overstromings-risico
Commercial gestopt vanwege vloek
Brit op éénwieler door Himalaya
EA geen trek meer in Take Two
Red Alert 3 krijgt soepelere drm na klachten over Spore
Hollywood gaat gevecht met Apple aan
Chihuahua loopt als kangoeroe
VoIP-aanbieders moeten noodtelefoontjes toelaten
Nieuwe rage: BH-bandlift
Haar belangrijker dan kleding
Verdachte mp3-moord bekent
'Doodstraf voor tv-astrologen'
Pyromaan houdt dorp in greep
Herman Finkers krijgt speeldoos met Twents volkslied
Prins Laurent verdient 8.666 euro per dag voor twee uurtjes werken
Drukte op autoloze zondag
Man verkoopt vrouw voor krat bier
Vermist kind ligt onder eigen bed
Politie betrapt 16-jarige automobilist tijdens controle
Poll
Ik ben een snoozer
 • Ja, mijn wekker gaat de hele ochtend.: 29% (199)
 • Ja, maar na een paar keer ga ik eruit.: 27% (187)
 • Nee, zodra mijn wekker gaat ben ik wakker.: 18% (125)
 • Soms wel, soms niet. Ligt aan de avond ervoor.: 12% (86)
 • Nee, ik word vanzelf wakker: 10% (71)
 • Nee, ik heb geen wekker.: 3% (20)

Total Votes : 688
Vote

17-09-08

Half miljoen nog te bouwen woningen lopen overstromings-risico

Circa een half miljoen nieuwbouwwoningen staat gepland in gebieden met een overstromingsrisico. Bij een dijkdoorbraak kunnen deze woningen tot 7 meter onder water lopen. Dit blijkt 15 september uit een quickscan die het Nederlands Instituut voor Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting (Nirov) heeft uitgevoerd naar aanleiding van het advies van de Deltacommissie.

Op de Nieuwe Kaart van Nederland inventariseert het Nirov alle nieuwbouwplannen tot 2030. Deze plannen heeft het Nirov vergeleken met de overstromingsrisicogebieden.

Lees meer »

Permalink 23:01:34, 1311 hits, CategoriŽn: Nu
Commercial gestopt vanwege vloek

Een commercial voor de Nederlandse Film top50 mag niet meer worden uitgezonden omdat er in wordt gevloekt.

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft het van de zender gehaald na een klacht van de Bond tegen het Vloeken, meldt het Nederlands Dagblad. Die kreeg veel klachten van gelovigen en niet-gelovigen. Het bewuste fragment met de krachtterm 'godverdomme' komt uit de film Zwartboek van Paul Verhoeven.

Lees meer »

Permalink 22:01:14, 279 hits, CategoriŽn: Nu
Brit op éénwieler door Himalaya

Van een stunt op een éénwieler kijkt niemand op. Maar een acrobaat op een 'wiebelfiets' boven op een bergkam is toch een ander verhaal. De Brit Steve Colligan vindt het heel normaal. Zo rijdt hij zelfs op zijn éénwieler door de Himalaya om geld te verzamelen voor het goede doel.

De Brit uit Manchester traint nu om op zijn éénwieler 1000 kilometer door de Himalaya te fietsen.

Zijn ervaring liegt er niet om: de 47-jarige fietsfan heeft alle toppen in Groot-Brittannië getrotseerd, bereed eerder vulkaantoppen in Peru en ook in Nieuw-Zeeland vertoonde hij zijn vaardigheden met zijn éénwieler.

Lees meer »

Tags: sport

Permalink 21:01:58, 415 hits, CategoriŽn: Nu
EA geen trek meer in Take Two

Na een lange periode waarin gamesuitgever Electronic Arts heeft geprobeerd om concurrent Take Two Interactive over te nemen, lijkt het bedrijf er genoeg van te hebben. EA heeft bekendgemaakt niet meer achter de Grand Theft Auto-uitgever aan te zitten.

Zeven maanden geleden maakte EA voor het eerst bekend Take Two over te willen nemen. Het bedrijf deed dit door een publiekelijk bod te doen op haar concurrent. Take Two zag dit bod niet zitten en weigerde om de tafel te zitten om over een overname te praten, ondanks het feit dat het wel interesse had in een mogelijke fusie; voor de juiste prijs.

Lees meer »

Permalink 20:01:23, 270 hits, CategoriŽn: Nu
Red Alert 3 krijgt soepelere drm na klachten over Spore

De aanhoudende protesten van gamers over het gebruik van drm in recente titels hebben het management van EA wakker geschud. Het langverwachte derde deel uit de Red Alert-serie zal minder beperkt worden door kopieerbeveiliging.

Electronic Arts moest al eerder maatregelen treffen vanwege ongewenste beperkingen die gamers door kopieerbeveiligingen ondervonden. Zo zou Mass Effect oorspronkelijk elke tien dagen 'naar huis bellen' om te controleren of de installatiecode bij maximaal drie installaties gebruikt werd. Na protest uit de online-gemeenschap werd dit aangepast; voortaan zou alleen bij het installeren en downloaden van extra content worden gecontroleerd. Ook de kopieerbeveiliging van BioShock kreeg soortgelijke kritieken, en ook hier bewogen protesten uitgever 2K Games er toe de regels te versoepelen.

Lees meer »

Permalink 19:01:01, 287 hits, CategoriŽn: Nu
Hollywood gaat gevecht met Apple aan

Hollywood komt in actie tegen de dominantie van Apple in de digitale downloadmarkt. Een consortium van grote filmstudio’s, uitgezonderd Apple’s bondgenoot Walt Disney, gaat samenwerken met grote winkeliers en consumentenelektronicabedrijven om het betalen voor downloads dezelfde ervaring mee te geven als het kopen van een fysieke dvd.

De grote filmstudio’s waaronder Paramount en Warner Bros vormen samen met Best Buy en elektronicagiganten als Microsoft en Hewlett-Packard het Digital Entertainment Content Ecosystem (DECE). “Als we onze digitale rechten bundelen denken we daadwerkelijk een product te kunnen ontwikkelen en leveren dat beter is dan gratis”, laat Mitch Singer, de CTO van Sony Pictures weten.

Lees meer »

Tags: internet

Permalink 18:01:46, 370 hits, CategoriŽn: Nu
Chihuahua loopt als kangoeroe

Een chihuahua gaat noodgedwongen door het leven als een soort kangoeroe.

De puppy van negen maanden oud mist zijn voorpootjes en heeft daardoor moeten leren lopen als een kangoeroe. De hond heeft nog drie broertjes en zusjes met dezelfde afwijking. Ze lopen inmiddels allemaal net zo hard als een gewone chihuahua.

Lees meer »

Tags: bizar

Permalink 17:01:16, 402 hits, CategoriŽn: Nu
VoIP-aanbieders moeten noodtelefoontjes toelaten

Bedrijven die Voice-over-IP-diensten aanbieden zoals Skype, moeten in Groot-Brittannië tegenwoordig ook noodtelefoontjes naar 999 (het Britse 112) toelaten. Dat is het gevolg van een nieuwe regel die telecomwaakhond Ofcom heeft ingevoerd.

De meeste VoIP-aanbieders bieden nu nog niet deze mogelijkheid, waardoor het dus voor bedrijven als Skype, British Telecom en Vonage gevolgen heeft. Zij moeten hun diensten nu aanpassen. Hiervoor moesten aanbieders alleen aangeven of ze met de dienst 999 kunnen bellen of niet.

Lees meer »

Permalink 16:01:19, 42 hits, CategoriŽn: Nu
Nieuwe rage: BH-bandlift

Vergeet de lipinspuitingen, borstvergrotingen en facelifts: de nieuwste trend op het gebied van plastische chirurgie is de bh-bandlift.

Onlangs werd de eerste officiële operatie uitgevoerd door een Amerikaanse arts. De chirurg had de ingreep bij 20 vrouwen getest.

Er staan inmiddels talloze dames op de wachtlijst om het overtollige vet van hun rug te laten verwijderen. De American Society of Plastic Surgeons belooft dat deze vrouwen snel weer strakke T-shirtjes en bikinitopjes aankunnen.

Lees meer »

Tags: trends

Permalink 15:01:53, 248 hits, CategoriŽn: Nu
Haar belangrijker dan kleding

Wat je aan hebt, is niet zo belangrijk, als je haar maar goed zit! Maar liefst 90 procent van de vrouwen vindt haar kapsel belangrijker dan haar kleding. Geldt dat voor jou ook?

VROUW magazine (nummer 38) staat helemaal in het teken van haar. Want haar is belangrijk voor ons, dat blijkt wel uit verschillende onderzoeken. Toch zijn we niet echt te tevreden met ons haar. Van de vrouwen zegt 83 procent ontevreden te zijn met haar kapsel. Bij de mannen is dat wat minder met 65 procent.

Lees meer »

Tags: trends

Permalink 14:01:31, 248 hits, CategoriŽn: Nu
Verdachte mp3-moord bekent

Adam G., de hoofdverdachte van de zogeheten mp3-moord, heeft op de eerste dag van zijn proces in Brussel een bekentenis afgelegd.

Het slachtoffer, de 17-jarige Joe Van Holsbeeck, werd op 12 april 2006 op klaarlichte dag in een station in Brussel doodgestoken omdat hij zijn mp3-speler weigerde af te geven.

De 19-jarige Pool G. verklaarde dat het niet de bedoeling was Van Holsbeeck te doden en dat hij spijt heeft. De verdachte, die op het moment van de feiten nog minderjarig was, werd naar eigen zeggen bang door de weerstand die het slachtoffer bood, en ging daarom met een mes steken.

Lees meer »

Permalink 13:01:36, 259 hits, CategoriŽn: Nu
'Doodstraf voor tv-astrologen'

Astrologen die via de Arabische televisie horoscopen verspreiden verdienen de doodstraf. Dat heeft een lid van de hoogste raad van geestelijken gezegd in de Saudische krant al-Madina.

Ook de eigenaren van de televisiestations die de „onfatsoenlijke” shows uitzenden verdienen onthoofding met een zwaard. Kijkers die opbellen naar de programma's „zouden geen islamitische rituelen verdienen bij hun begrafenis”, aldus sjeik Saleh al-Fozan.

Lees meer »

Permalink 12:01:14, 227 hits, CategoriŽn: Nu
Pyromaan houdt dorp in greep

Een onbekende coniferenpyromaan houdt het Achterhoekse dorp Lichtenvoorde al wekenlang in zijn greep.

De laatste tijd heeft in de wijk Het Veld nu al 14 maal brand gewoed. Daarbij gingen vooral coniferen maar ook enkele vuilcontainers in vlammen op. Zaterdagnacht was het wederom raak.

Terwijl Lichtenvoorde zich opmaakt voor het jaarlijkse bloemencorso, een van de feestelijke hoogtepunten van het jaar, zit de schrik er nu goed in. De branden zorgen voor grote onrust.

Lees meer »

Permalink 11:01:52, 264 hits, CategoriŽn: Nu
Herman Finkers krijgt speeldoos met Twents volkslied

Cabaretier Herman Finkers heeft zaterdagavond 13 september een nostalgische en unieke speeldoos in ontvangst genomen, die het Twents Volkslied afspeelt. De overhandiging had plaats in theater Geert Teis in Stadskanaal, waar Finkers op de planken stond met zijn show "Na de pauze".

De muziekdoos is een idee van Jeannette Niemeijer van handelshuis PekTrade in Oude Pekela. Ze heeft de speeldoos laten maken, omdat die nog niet bleek te bestaan. Eerder bracht ze ook al een muziekdoosje op de markt met het Gronings Volkslied.

Lees meer »

Permalink 10:01:41, 350 hits, CategoriŽn: Nu
Prins Laurent verdient 8.666 euro per dag voor twee uurtjes werken

De Belgische Prins Laurent doet het waarschijnlijk financieel iets ‘beter’ dan onze eigen gewaardeerde prins Willem Alexander.

Volgens het Belgische vtm-programma Royalty verdient de prins 8.666 euro netto per werkdag.

Lees meer »

Permalink 09:01:18, 249 hits, CategoriŽn: Nu
Drukte op autoloze zondag

Wie denkt dat het op een autoloze zondag, zoals in Utrecht en Leiden, rustig op straat is, heeft het goed mis. In het centrum van Leiden was het een drukte van belang met fietsers en watergenieters. Bootjes voeren af en aan. Het heerlijke septemberzonnetje droeg daar natuurlijk haar steentje aan bij.

Volgende week wordt landelijk de auto in de ban gedaan.

Permalink 08:01:56, 216 hits, CategoriŽn: Nu
Man verkoopt vrouw voor krat bier

Een 39-jarige alcoholist heeft zijn vrouw verkocht aan de buren. Voor een krat bier per dag moest ze het bed delen met de 60-jarige buurman...

De alcoholist en zijn 32-jarige vrouw uit het Duitse Cornberg hebben samen drie kinderen, maar hij mishandelde en bedreigde haar regelmatig. Ze leefde in angst voor dat geweld en durfde daarom de seks met de buurman niet te weigeren, meldt De Gazet van Antwerpen.

Lees meer »

Permalink 07:01:17, 254 hits, CategoriŽn: Nu
Vermist kind ligt onder eigen bed

De Haagse politie heeft zaterdagavond een grote zoekactie met een helikopter op touw gezet naar een vermist jongetje. Hij bleek uiteindelijk helemaal niet zo ver weg te zijn...

De ouders van de 4-jarige kleuter belden de politie toen ze hun zoontje even voor 20.00 uur niet meer in bed aantroffen. Diverse hulpdiensten kamden de omgeving van de woning uit, meldt Het Laatste Nieuws.

Lees meer »

Permalink 01:01:26, 356 hits, CategoriŽn: Nu
Politie betrapt 16-jarige automobilist tijdens controle

Bij een alcoholcontrole die heeft plaatsgevonden op diverse locaties in Venray zijn enkele bekeuringen uitgeschreven voor het rijden onder invloed van alcohol. Vanaf ongeveer 22:00 uur tot omstreeks 04:00 uur heeft er een controle plaatsgevonden op de Deurneseweg, Leunseweg en de Stationsweg. In totaal werden ongeveer 570 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol.

De politie schreef drie bekeuringen uit. Onder andere aan een 16-jarige jongen uit Den Bosch die optrad als bestuurder van een personenauto en een bestuurder van een bromfietser.

Permalink 00:01:04, 245 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer
 • Ja, mijn wekker gaat de hele ochtend.: 29% (199)
 • Ja, maar na een paar keer ga ik eruit.: 27% (187)
 • Nee, zodra mijn wekker gaat ben ik wakker.: 18% (125)
 • Soms wel, soms niet. Ligt aan de avond ervoor.: 12% (86)
 • Nee, ik word vanzelf wakker: 10% (71)
 • Nee, ik heb geen wekker.: 3% (20)

Total Votes : 688
VoteCategoriën


 << < September 2008 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,408)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,774)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,322)
 • Redacteur gezocht! (183,724)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,102)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,562)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,866)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,616)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,446)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,439)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,187)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2354612',
FROM_UNIXTIME(1568631032), '/index.php/2008/09/17/?jal_no_js=true&poll_id=17', 'direct', '', NULL, 1, '18.204.2.53', 625 )