goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« The Simpsons wint EmmyGoede zaken illegale escortservice »
Advertentie

16-09-08

Staats-tv moet op de helling

Het staat er echt: 563 miljoen euro in 2007 voor de allergrootste speeltuin van Nederland. Tel daar ook nog eens 192 miljoen euro aan reclamegelden, de 43 miljoen euro voor de totaal overbodige Wereldomroep, de tientallen miljoenen euro's van de provincies voor lokale omroepen, een veilige vluchtheuvel overigens voor gesjeesde Hilversumse omroepmedewerkers, bij op en dan is er geen rapport van de Algemene Rekenkamer voor nodig om te veronderstellen dat de Nederlandse staats-tv anno 2008 bijna niet onder doet voor de voormalige 'publieke omroep' in het voormalige Oostblok.

Het is de achterlijk hoge prijs die de belastingbetaler nog steeds moet betalen voor het vermolmde Hilversumse speeltje van de verzuilde Nederlandse politiek van vijftig jaar geleden. De koninkrijkjes worden in stand gehouden met duizenden rapporten, toezichtraden, staatscommissarissen en politiek gewenste en 'correcte' programmamakers. Maar in werkelijkheid zijn het gulzige geldmachines, die over de rug van de belastingbetaler de moordende concurrentie te lijf kan gaan via een monopolistisch omroepbestel met als andere levensader de omroepbladen, waarvan de programmagegevens op schandalige wijze nog steeds worden afgeschermd.

Follow up:

Maar het zijn niet alleen omroepen, zoals de VARA, de EO en de VPRO die hiervan profiteren, maar ook ideële clubjes als de Nederlandse Moslim Omroep, de Boeddhistische Omroep Stichting of de NPS, die onlangs nog een compleet tv-team de oceaan overstuurde om de propagandashow van de linkse presidentskandidaat Barack Obama 'objectief' te verslaan en de Republikeinse conventie rechts liet liggen, die ook heerlijk mee-eten uit de staatsruif. Ook de nogal doorzichtige truc van politiek Den Haag om de kritiek van de Nederlandse Europees commissaris Neelie Kroes op betaal-tv te omzeilen, is er een uit het boekje.

Kroes heeft gelijk: wat de omroepen doen is concurrentievervalsend. Met het grootste gemak werd er vorig jaar in Den Haag 80 miljoen euro uitgetrokken om het Hilversumse sprookjesbos in leven te houden. Waar partijen in de private sector bijvoorbeeld alle zeilen moeten bijzetten om de nieuwsactiviteiten op internet te financieren, vindt minister Plassterk dat u en ik moeten meebetalen aan de megalomane Hilversumse internetambities.

Het kan nog gekker: De KRO vindt het tot haar publieke taak behoren om de glossy Maria op de markt te brengen. Cruciaal is de vraag wat behoort tot de publieke taak van de omroep. Die wordt namelijk nogal erg ruim uitgelegd. Niet alleen door degenen die elke maand via een omweg hun salaris ontvangen uit de staatskas en de Sterpots, maar ook door politici die privaat ondernemersschap haten. Want de oplossing is o zo simpel! De staats-tv, in Hilversum en in de provincies, kan volledig op de helling. Weg ermee! Slechts één publieke, onafhankelijke tv- en radiozender voor nieuws en het verslag van nationale evenementen voldoet.

Zonder reclame, zonder entertainment, zonder dure sterren en presentatoren, die met tonnen aan de haal gaan en BV'tje oprichten om niet aan de Balkenende-norm te hoeven voldoen, zonder omroepen, zonder directeuren, zonder omroepbladen, zonder honderden internetsites, zonder omroepgebouwen, zonder duizenden omroepmedewerkers, zonder omroepbestuurders, zonder digitale kanalen, zonder omroepvergaderingen, zonder reservepotjes.

De huidige omroepen kunnen gewoon verder in de markt als private tv-partijen, waardoor de concurrentie eerlijker wordt. Kijken of zij hun broek ook kunnen ophouden zonder uw steun. Alles wat, noem het maar commerciële omroepen kunnen, daar hoeft de belastingbetaler niet meer voor op te draaien. Maar ook Omroep Brabant (provinciesubsidie in 2007: 14.426.191 euro) hoeft niet meer trots te melden dat er maar liefst 200 medewerkers actief zijn en dat het wagenpark bestaat uit maar liefst veertig auto's...

De ijdele media-minister Plasterk, die zich in het verleden als commentator ook leende voor het onpartijdige (!) zondagse discussieprogramma Buitenhof, heeft zich al opgeworpen als beschermer van het publieke bestel. De PvdA'er zal de bijl niet aan de wortel van dit bestel zetten. De hoop is gevestigd op Europa, de rechterlijke macht, onafhankelijke toezichtinstellingen en wakkere belastingbetalers, die straks in het stemhokje met het rode potlood het publieke mediabastion in één pennenstreek kunnen ontmantelen.

Tags: media

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 12:01:09, 408 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Juli 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (952,922)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (661,740)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (406,966)
 • Redacteur gezocht! (174,628)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (156,698)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,454)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,755)
 • Langste huwelijk ter wereld (135,395)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,411)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (113,940)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,653)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (109,912)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '1557685',
FROM_UNIXTIME(1563903760), '/index.php/2008/09/16/staats-tv-moet-op-de-helling', 'direct', '', NULL, 1, '3.92.28.84', 187 )