goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
Advertentie
Artikel Overzicht

Swingende zwarte muziek
Klusman omgebouwd tot klusvrouw
Van Nieuwkerk: ‘Carlo Boszhard was mijn grootste vrees’
Google viert tienjarig bestaan zoekmachine
Mai Lan vertrekt naar Playboy Mansion
Vrouwen voetballen voortaan in rokjes
Metaaldieven raken 'diep in de put'
Roodharigen bevolken centrum Breda
Handgranaat ingeleverd
Amanda en Brian zijn uit elkaar
Mannen ouder dan veertig minder vruchtbaar
Presentatrice krijgt klap in show
Tekort aan isotopen treft patiënten
Ongezonde mensen vaak arm
Wiskunde helpt bij mayonaise-productie
Google vernieuwt Gmail IE 6
Brussel wil berken kappen tegen hooikoorts
Nederlanders gebruiken minder water
Man steelt verkeersborden van A2
Poll
Ik ben een snoozer
 • Ja, mijn wekker gaat de hele ochtend.: 29% (199)
 • Ja, maar na een paar keer ga ik eruit.: 27% (187)
 • Nee, zodra mijn wekker gaat ben ik wakker.: 18% (125)
 • Soms wel, soms niet. Ligt aan de avond ervoor.: 12% (86)
 • Nee, ik word vanzelf wakker: 10% (71)
 • Nee, ik heb geen wekker.: 3% (20)

Total Votes : 688
Vote

10-09-08

Swingende zwarte muziek

Het Gospelfestival Amsterdam is het grootste Black Gospel Festival van ons land en vindt plaats in Amsterdam Zuidoost. Dit weekend viert het festival haar eerste lustrum in de Heineken Music Hall. Dat wordt swingen!

De afgelopen jaren traden sterren op zoals Solomon Burke, Kurt Carr, Kelly Price, Candi Staton en Tonéx. Ook de lustrumeditie van het kleurrijke festival heeft weer een topbezetting. Bekende namen zijn Edwin Hawkins, Kirk Franklin, Tye Tribbett,Berget Lewis en het jongerenpodium BO! Gospel Stage. Het festival staat in het teken van muziek, mensen ontmoeten en beter leren kennen en begrijpen.

Lees meer »

Permalink 23:01:21, 1683 hits, CategoriŽn: Nu
Klusman omgebouwd tot klusvrouw

Klusvrouw Corry van Haperen was vroeger klusman Kees, zo blijkt. De 60-jarige bouwvakker liet zich in 2005 ombouwen.

De klusvrouw uit Hardenberg is sinds drie jaar zowel ,,geestelijk als lichamelijk" helemaal vrouw, zo bevestigt ze. ,,Het enige dat ontbreekt is een baarmoeder. Ik ben door een heel diep dal gegaan. Ik wens het niemand toe. Liefst wil ik mijn verleden achter me laten, maar dat kan eigenlijk niet."

Lees meer »

Permalink 22:01:23, 1442 hits, CategoriŽn: Nu
Van Nieuwkerk: ‘Carlo Boszhard was mijn grootste vrees’

Matthijs van Nieuwkerk wordt geroemd om zijn flamboyante stijl, vol stijlfiguren. De presentator was weleens bang dat al- door dezelfde stijlfiguren, clichés zouden kunnen worden. “Mijn grootste vrees was dat ik week in week uit door Carlo Boszhard gepersifleerd zou wor- den en dat er ontzettend gelachen zou worden om de messcherpe karikatuur die hij maakt. Die boze droom is uitge- komen, en ik heb het overleefd. Dan ben je klaar voor de toekomst“, vertelt Matthijs in de VARA Gids.

Matthijs van Nieuwkerk heeft bewondering voor een aantal collega’s. “Weet je wie ik zo goed vind? Beau van Erven Dorens in dat spel met die koffers. Zelden iemand zo’n taart van een drol zien bakken. Ik zie dat programma nooit want het zit tegenover DWDD, maar ze herhaalden er laatst iets van. Wat een gemak en flair! Beau is echt smart. Maar wat een spectaculair onnozel spel zeg.”

Lees meer »

Tags: media

Permalink 21:01:43, 238 hits, CategoriŽn: Nu
Google viert tienjarig bestaan zoekmachine

Google viert zijn tiende verjaardag. Het bedrijf achter de zoekmachine werd op 7 september 1998 opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Dat wat ooit in een garage begon, is de dag uitgegroeid tot een imperium.

Larry Page en Sergey Brin Page en Brin kennen elkaar sinds 1995 toen zij samen studeerden aan Stanford University. In 1996 gaan de twee samenwerken aan een zoekmachine onder de naam Backrub; een verwijzing naar de mogelijkheid om de backlinks naar sites te analyseren. Het duo was hiermee zijn tijd ver vooruit, waardoor zij in 1998 een financiële injectie weten te krijgen van Andy Bechtolsheim, één van de medeoprichters van Sun. Hoewel Google Inc. officieel nog niet bestond, had de startup hiermee een kapitaal van honderd duizend dollar in handen. Met behulp van vrienden en familie weten zij nog 900.000 dollar op te halen en wordt Google Inc. op 7 september 1998 realiteit.

Lees meer »

Tags: internet

Permalink 20:01:24, 284 hits, CategoriŽn: Nu
Mai Lan vertrekt naar Playboy Mansion

De Nederlandse Mai Lan is naar Amerika vertrokken voor een fotoshoot in de beroemde Playboy Mansion.

Mai Lan vindt het superspannend. 'Heel eerlijk gezegd wordt het mijn derde shoot. Ik ben afgelopen week met een fotograaf de studio ingedoken om toch een beetje te oefenen'. De kleine Mai Lan (1.60) blijft er verder nuchter onder.

Lees meer »

Permalink 19:01:36, 588 hits, CategoriŽn: Nu
Vrouwen voetballen voortaan in rokjes

De vrouwen van het dameselftal van de Udense club FC De Rakt weten hoe ze meer man naar de wedstrijden moeten krijgen. Zij speelden hun allereerste competitieduel in rokjes.

Clubscheidsrechter Jan van Boekel van tegenstander RKVV Erp liet het duel gewoon spelen, zo meldt het Algemeen Dagblad. Wel maakte hij een aantekening over het bijzondere tenue op het wedstrijdformulier.

Lees meer »

Tags: sport

Permalink 18:01:06, 341 hits, CategoriŽn: Nu
Metaaldieven raken 'diep in de put'

De politie heeft twee mannen aangehouden die verdacht worden van de diefstal van putdeksels. Zo kreeg de politie melding van de diefstal van putdeksels.

De mannen zouden zijn weggereden in een voetuig met drie wielen richting de Nieuwe Damlaan. Gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in en zagen het voertuig rijden op de BM van Haarenlaan. De politie hield het voertuig staande en trof in de laadbak twee putdeksel aan en een putkraag.

Lees meer »

Permalink 17:01:44, 349 hits, CategoriŽn: Nu
Roodharigen bevolken centrum Breda

Tussen de 1500 en 2000 roodharigen hebben het centrum van Breda overspoeld. Dat zijn er twee keer zoveel als vorig jaar tijdens de roodharigendag. Dat heeft een woordvoerder gezegd na afloop van het evenement.

De roodharigendag is een feest voor mensen met rood haar vanuit de hele wereld. Zo waren mensen uit de VS, Australië en Nieuw-Zeeland en heel Europa aanwezig in Breda.

Lees meer »

Permalink 16:01:21, 215 hits, CategoriŽn: Nu
Handgranaat ingeleverd

Een 21-jarige Haagse leverde zaterdagmiddag even voor één uur een oude roestige handgranaat in aan het politiebureau Jan Hendrikstraat. Zij vertelde dat haar stiefvader de handgranaat jaren geleden in de duinen had gevonden en het explosief al die tijd in zijn woning had bewaard.

Lees meer »

Permalink 15:01:42, 278 hits, CategoriŽn: Nu
Amanda en Brian zijn uit elkaar

Gouden Kooi-stelletje Amanda en Brian zijn niet langer bij elkaar! „Vorige week is de bom definitief gebarsten”, laat een bekende van de twee weten. „Al langer verliep hun relatie erg stroef.”

Amanda, die de laatste tijd veel optreedt als paaldanseres, vertrok na de breuk met haar goede vriendin Playmate Dorien Rose naar Ibiza. Hier hebben de dames, getuige foto’s op Hyves, de bloemetjes flink buiten gezet.

Lees meer »

Tags: media

Permalink 14:01:27, 335 hits, CategoriŽn: Nu
Mannen ouder dan veertig minder vruchtbaar

Een vrouw wordt minder snel zwanger en heeft een grotere kans op een miskraam als de vader van de baby ouder dan veertig is. Dat blijkt uit een Frans onderzoek in het British journal Reproductive Biomedicine.

De wetenschappers onderzochten bij 12.000 koppels ruim 21.000 gevallen van intra-uteriene inseminatie (IUI), een vorm van kunstmatige inseminatie waarbij spermacellen rechtstreeks de baarmoeder worden ingebracht. De meeste koppels ondergingen IUI, omdat de man minder vruchtbaar was, maar de resultaten van het onderzoek zijn ook van toepassing op mannen zonder vruchtbaarheidsproblemen.

Permalink 13:01:59, 256 hits, CategoriŽn: Nu
Presentatrice krijgt klap in show

De Indiase tv-presentatrice Esha heeft tijdens een tv-opname over pesten een deelnemer een klap in het gezicht gegeven. De mannelijke deelnemer was daar niet van gediend en slaat keihard terug.

Het programma 'Dadagiri' behandelde het onderwerp pesten op school. Vier studenten ondergingen de ervaring. Drie pestkoppen mochten elk een deelnemer wegpesten, tot er eentje overblijft. Die wint zo'n 800 euro.

Een van de deelnemers, de 19-jarige Ravi Bhatia (19) kreeg in de finale plotseling een klap van de presentatrice. Daarop sloegen zijn stoppen door. Hij sloeg keihard terug en schreeuwde voortdurend "How can she slap me!" De co-host werkte Ravi tegen de grond, waarop een vechtpartij uitbrak. Mensen uit het publiek bemoeiden zich ermee.

Lees meer »

Tags: bizar, media

Permalink 12:01:10, 256 hits, CategoriŽn: Nu
Tekort aan isotopen treft patiënten

De Belgische ziekenhuizen gaan vanaf vandaag/maandag in alarmfase één. Door een wereldwijd tekort aan radioactieve isotopen voor kankerbehandelingen of medische beeldvorming zullen niet alle patiënten op dezelfde behandeling kunnen rekenen als vroeger. Dat staat in De Standaard, Het Nieuwsblad en De Morgen. Uitstel van diagnose kan levensbedreigend zijn.

Wereldwijd zijn er slechts zes productiesites voor medische isotopen, een radioactieve stof die gebruikt wordt voor de diagnose van onder meer borstkanker. Een samenloop van omstandigheden zorgt ervoor dat alle Europese reactoren momenteel buiten dienst zijn. In België ligt Mol stil wegens onderhoud.

Lees meer »

Permalink 11:01:25, 234 hits, CategoriŽn: Nu
Ongezonde mensen vaak arm

Mensen die hun gezondheid als slecht ervaren, hebben vaak moeite om rond te komen. Zij kunnen zich niet om de dag een warme maaltijd permitteren of de woning goed verwarmen. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

In 2006 had ongeveer 5 procent van de mensen van 16 jaar en ouder een slechte gezondheid. Van deze groep had 40 procent moeite om rond te komen. Van de mensen die een redelijk tot goede gezondheid hebben, kwam slechts iets meer dan 10 procent moeilijk rond. Een laag inkomen vergroot bovendien de financiële problemen. Boven de lage-inkomensgrens had een derde van de mensen met een slechte gezondheid moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Onder deze grens lag het aandeel mensen met een slechte gezondheid dat moeilijk kan rondkomen boven de 60 procent.

Lees meer »

Permalink 10:01:45, 296 hits, CategoriŽn: Nu
Wiskunde helpt bij mayonaise-productie

Het gedrag van bellen in een vloeistof is van groot belang bij tal van productieprocessen, maar tegelijk uitermate lastig te berekenen. De Delftse onderzoeker Jok Tang, die op 8 september promoveert, heeft hier verandering in gebracht.

Het onderwerp ‘gasbellen in een vloeistof’ heeft tal van toepassingen in de industrie. Voorbeelden zijn de scheiding van olie en water in de olie-industrie, het gedrag van inktdruppeltjes bij printers en het maken van producten in de levensmiddelenindustrie, bijvoorbeeld mayonaise. ‘Maar ook bij natuurlijke processen als regenval en het koken van water kom je dit onderwerp tegen’, zegt promovendus Jok Tang.

Voor de industrie is het belangrijk om te weten hoe een stroming met bellen zich gedraagt. Met die kennis is het productieproces immers te verbeteren. Tot nu toe was het, ondanks de steeds snellere computers, echter niet goed mogelijk om stromingen met bellen goed door te rekenen. Computers hadden te veel tijd nodig om de bijbehorende wiskundige vergelijkingen op te lossen.

Lees meer »

Permalink 09:01:14, 270 hits, CategoriŽn: Nu
Google vernieuwt Gmail IE 6

Hoewel Internet Explorer 7 al weer geruime tijd op de markt is, surfen veel internetters nog steeds met de oudere IE 6 versie rond. Google heeft daarom besloten een nieuwe versie van zijn webmailprogramma Gmail uit te geven voor de verouderde browser.

Met de vernieuwde Gmail versie krijgen IE 6 gebruikers de beschikking over features waar gebruikers van Firefox 3, IE 7 en Safari 3 al langer gebruik van maken zoals gekleurde labels voor berichten, toegang tot features van Google Labs en een onzichtbaarheids modus voor Instant Messaging.

Lees meer »

Tags: internet

Permalink 08:01:04, 261 hits, CategoriŽn: Nu
Brussel wil berken kappen tegen hooikoorts

De Belgische hoofdstad Brussel overweegt om alle berken in de stad te vervangen door andere bomen. De berken zorgen voor te veel stuifmeel, dat hooikoortspatiënten tot last is in het voorjaar.

"Steeds meer mensen zijn allergisch en zijn gevoelig voor berkenstuifmeel. Dat is een ware plaag voor die mensen", zei staatssecretaris Brigitte Grouwels (Welzijn en Gezondheid) van de Belgische deelstaat Brussel tegen omroep VRT.

Lees meer »

Permalink 07:01:31, 285 hits, CategoriŽn: Nu
Nederlanders gebruiken minder water

Het verbruik van leidingwater door Nederlandse huishoudens en het bedrijfsleven is tussen 2003 en 2006 afgenomen. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het Nederlandse bedrijfsleven bespaarde 2 procent leidingwater per jaar, ondanks het feit dat de bevolking groeide.

Nederlandse huishoudens zijn sinds 1990 steeds minder leidingwater gaan gebruiken. Bedroeg het gemiddelde verbruik in 1990 nog 47,9 kubieke meter water, in 2006 was dat 44,7 kubieke meter per huishouden, een afname van 7 procent.

Lees meer »

Tags: trends

Permalink 01:01:55, 336 hits, CategoriŽn: Nu
Man steelt verkeersborden van A2

Een 39-jarige man uit Haaften is aangehouden op verdenking van diefstal. Eerder belde een getuige de politie omdat hij op de A2 zag dat iemand verkeersborden in zijn auto aan het laden was.

De getuige zag op de A2 ter hoogte van Waardenburg hoe een man verkeersborden aan het verslepen was. De melder gaf een duidelijke beschrijving van de auto. Daarop had een agent van team Geldermalsen het vermoeden dat de auto van een 39-jarige man uit Haaften zou kunnen zijn.

Lees meer »

Permalink 00:01:21, 316 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer
 • Ja, mijn wekker gaat de hele ochtend.: 29% (199)
 • Ja, maar na een paar keer ga ik eruit.: 27% (187)
 • Nee, zodra mijn wekker gaat ben ik wakker.: 18% (125)
 • Soms wel, soms niet. Ligt aan de avond ervoor.: 12% (86)
 • Nee, ik word vanzelf wakker: 10% (71)
 • Nee, ik heb geen wekker.: 3% (20)

Total Votes : 688
VoteCategoriën


 << < September 2008 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,046)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,252)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,918)
 • Redacteur gezocht! (184,248)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,178)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,569)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,253)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,632)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,601)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,834)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,577)
 • More...


Archief


XML Feeds