goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Jongen dood door snuiven reinigingssprayTROS Radar duikt in ’schimmige wereld’ Astro TV »
Advertentie

02-09-08

Venlo start proef met gescheiden inzamelen kunststof-verpakkingen

In september 2008 start de gemeente Venlo met een proef met het gescheiden inzamelen van verpakkingsmaterialen zoals blik, PET-flessen en overige kunststofverpakkingen. De gemeente benadert 2000 huishoudens in Venlo en Tegelen om aan de proef, die een half jaar duurt, mee te doen.

In de proef combineert de gemeente, als enige in Nederland, een aantal inzamelsystemen. Venlo kiest hiervoor, omdat er op dit moment nog geen inzamelsystemen op de markt zijn die solitair voldoen aan de eisen van de gemeente. Zo moet het systeem een grote opslagcapaciteit hebben, er moet sprake zijn van een hoogwaardige afvalscheiding, het systeem moet voorzien in een goede beeldkwaliteit en het moet zeer gebruiksvriendelijk en rendabel zijn. De proef vindt plaats in de omgeving van het Gelreplein in Venlo en in de omgeving van het Glazenapplein in Tegelen.

Follow up:

Op beide locaties komt, in de buurt van supermarkten, tijdens de proefperiode één Retourterminal (RT ) te staan. Dit is een volledig geautomatiseerde innamezuil voor kleine PET-flessen en blik. Het apparaat heeft een scanner die voorkómt dat er afval in komt dat er niet in thuishoort. Nadat het materiaal in de shredder is verkleind, komt het in ondergrondse containers terecht. Van daaruit kan een inzamelauto het afval opzuigen. De opslagcapaciteit is veel groter dan bij andere bestaande systemen, waardoor de RT minder vaak hoeft te worden geleegd. Als in 2010 wordt besloten dat landelijk het statiegeldsysteem voor grote PET-flessen verdwijnt, kunnen die ook in deze RT worden ingeleverd. Door de RT nu al in de proef mee te nemen, is Venlo goed voorbereid op de toekomst.

De bewoners die deelnemen aan de proef krijgen tijdens de proefperiode een andere container voor restafval. De grijze container wordt vervangen door een container met een tussenschot, waardoor de container uit twee gedeeltes bestaat. In één gedeelte kan men het kunststofverpakkingsmateriaal gooien, de andere helft is voor het overige restafval.

De ondergrondse containers waarvan bewoners van hoogbouw in Venlo gebruik maken, worden op dit moment alleen gebruikt voor restafval. Tijdens de proef wordt op de twee proeflocaties één ondergrondse container gebruikt voor restafval en één voor kunststofverpakkingen.
Alle deelnemers aan de proef krijgen een afsluitbare bewaaremmer van 25 liter voor binnenshuis, waarin zij kunststofverpakkingen onmiddellijk kunnen scheiden van het overige afval. Bovendien hoeft men hierdoor niet voor iedere fles naar de container.

In februari 2009 eindigt de proef. Als uit de evaluatie blijkt dat de proef geslaagd is, zal de gescheiden inzameling van verpakkingsmaterialen in 2009 gemeentebreed ingevoerd worden.

Tags: natuur

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 10:01:05, 531 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,932)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,891)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,428)
 • Redacteur gezocht! (183,885)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,123)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,564)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,982)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,616)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,482)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,574)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,323)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2372788',
FROM_UNIXTIME(1568731050), '/index.php/2008/09/02/venlo-start-proef-met-gescheiden-inzamel', 'direct', '', NULL, 1, '34.204.176.189', 625 )