goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Toshiba demonstreert lcd-tv's met Cell-chip voor upscaling600 Jaar Stadsrechten Coevorden: groots middeleeuws stadsfeest »
Advertentie

31-08-08

Ruim anderhalf miljoen euro voor verhoging kwaliteit Drents basisonderwijs

Een kwaliteitsslag in het basisonderwijs in Drenthe, dat is het streven van het college van gedeputeerde staten van Drenthe dat het onderwijskansenplan heeft vastgesteld. Door met name in te zetten op het terugdringen van reken- en taalachterstanden wil het college bijdragen aan de aanpak van het gemiddelde opleidingsniveau in onze provincie, dat nog steeds onder het landelijk gemiddelde ligt.

GS stellen hiervoor 1,65 miljoen euro beschikbaar voor de periode 2008-2011. Zij zijn samen met de onderwijsinspectie ook nauw bij de voorbereidingen betrokken geweest. Het college wil met dit geld een vliegwieleffect teweeg brengen. Met geld van het rijk, gemeenten en schoolbesturen wordt zo de komende jaren in totaal ruim 7 miljoen euro geïnvesteerd in onderwijskansen in Drenthe.

Follow up:

Het college wil in een periode van tien jaar het onderwijsniveau in Drenthe minstens gelijk laten zijn aan het landelijk niveau. De komende jaren willen GS vooral inzetten op het verhogen van taal- en rekenprestaties, het vergroten van ouderbetrokkenheid en zorgen voor een betere aansluiting tussen verschillende vormen van onderwijs. Voor de uitvoering van deze maatregelen gaat de provincie op basis van cofinanciering samenwerken met gemeenten en onderwijsinstellingen.

Verantwoordelijk gedeputeerde Anneke Haarsma (PvdA): “We spreken bewust over onderwijskansen. Op deze manier willen we ook richting het ministerie een lobby op gang brengen. En dat werkt. In zuidoost-Drenthe is door het rijk al 1,6 miljoen extra geïnvesteerd. Het rijk is enthousiast en dat zijn wij ook. Drentse jongeren moeten de kans krijgen om hun talenten optimaal te benutten. Daarin willen we samen met gemeenten, rijk en schoolbesturen de komende tijd gaan investeren.”

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 21:01:00, 284 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,744)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,156)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,869)
 • Redacteur gezocht! (184,223)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,165)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,242)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,628)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,590)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,824)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,565)
 • More...


Archief


XML Feeds