goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Nucleair incident: "Geen gevaar voor bevolking"Philips claimt dunste televisie ter wereld »
Advertentie

31-08-08

Filmstudio's willen gezamelijke drm om lot muziekmarkt te mijden

Hollywood-studio's werken onder aanvoering van Sony aan het Open Market-drm-systeem om interoperabiliteitsproblemen te vermijden. Dat was vorig jaar immers een reden voor muzieklabels om verkoop van onbeschermde mp3'tjes toe te staan.

Alle studio's, met uitzondering van diverse aan Walt Disney gelieerde bedrijven, doen volgens Techcrunch mee aan het initiatief, dat volgende maand aangekondigd zou moeten worden. Het is onder andere ingegeven door tegenvallende online filmverkoop. Eén van de redenen daarvan zou zijn dat de verschillende drm-systemen die in zwang zijn, de markt versplinteren en consumenten vastbinden aan één bepaald formaat en online shop. Het bekendste voorbeeld uit de muziekindustrie is Apples Fairplay-formaat, Tot medio vorig jaar konden in de iTunes-winkel enkel daarmee beschermde liedjes worden gekocht, wat tot het nodige gemor van consumentenorganisaties en mededingingsautoriteiten leidde. Begin dit jaar waren alle grote muziekmaatschappijen overstag en besloten ze akkoord te gaan met de verkoop van onbeschermde mp3'tjes, en een dergelijk scenario willen de filmstudio's vermijden.

Follow up:

De interoperabiliteit die via Open Market moet worden bereikt, zal overigens niet technisch van aard zijn, zoals wel werd voorgesteld door het Coral Consortium. In plaats daarvan zouden studio's en online shops zich bij een onafhankelijke derde partij aan dienen te melden. Die krijgt dan de bevoegdheid om apparaten te registreren, zoals pc's, televisies en mobieltjes, waarop de gekochte dan wel gehuurde content kan worden afgespeeld.

Naar verluidt hebben naast initiatiefnemer Sony ook Fox, Paramount, Time Warner en Universal zich bij het Open Market-project aangemeld. Daarnaast zouden verscheidene shops waaronder Amazon, Cinemanow, Comcast, Target en Wal-Mart hun deelname al hebben toegezegd. Opvallende afwezigen zijn Apple en de Disney-studio's zoals Miramax, Pixar en Touchstone, welke sterke aanhangers zijn van Apple's iTunes en de Fairplay-formule.

Tags: media, muziek

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 13:01:05, 333 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,091)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,261)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,923)
 • Redacteur gezocht! (184,249)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,180)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,569)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,253)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,632)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,601)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,834)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,577)
 • More...


Archief


XML Feeds