goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Mislukt ICT-project kost UWV miljoenenZonnebanken varen wel »
Advertentie

30-08-08

Beveiliging iPhone is gemakkelijk te omzeilen

De passcode die een iPhone moet beveiligen, is gemakkelijk te omzeilen en de privégegevens op het toestel blijken eenvoudig te achterhalen. Ook kunnen, als de simkaart niet apart is beveiligd, willekeurige nummers worden gebeld.

Een gebruiker van het forum van Macrumours ontdekte het lek. De hack werkt via de optie 'Emergency call', die in beeld staat als de iPhone om het invoeren van de passcode vraagt. Het lek legt diverse privégegevens bloot, zoals e-mails, sms-berichten en de gegevens van de contactpersonen.

Follow up:

Door in het Emergency Call-menu op de Home-knop te dubbelklikken, verschijnt het Favorites-menu. Via dat menu kan een sms aan een van de favorieten worden gestuurd, en als op Cancel wordt gedrukt, is vervolgens de lijst met ontvangen sms-berichten bereikbaar. Als er bijvoorbeeld een onbekend nummer, een url of een datum in een van de berichten staat, kan bovendien een nieuw contact worden toegevoegd. Dat contact kan gebeld worden. Daardoor kan iemand die een iPhone steelt, op kosten van de eigenaar telefoneren.

Met dezelfde hack kan ook gebrowsed worden. Als aan een van de favorieten een internetadres gekoppeld is, kan Safari geopend worden. Vervolgens kan er zonder enige restrictie op het internet worden gesurfd. Als er adresgegevens bij een favoriet staan, geldt hetzelfde voor het gebruik van Google Maps.

Als de simkaart van de iPhone met een aparte pincode is beveiligd, zijn alle functies die een verbinding met het netwerk vereisen, zoals bellen en berichten versturen, weer niet te gebruiken, en internetten kan dan alleen via een wifi-verbinding. De iPhone-hacker zal in dat geval alleen toegang hebben tot de privé-gegevens van de iPhone-bezitter en zijn contactpersonen.

De hack werkt op zowel de iPhone 3G als op de eerste versie van de Apple-smartphone. Bezitters van een iPhone kunnen hun toestel beter beveiligen door in te stellen dat dubbelklikken op de Home-knop niet automatisch naar het lijstje met favorieten leidt.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 18:01:57, 297 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,675)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,144)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,857)
 • Redacteur gezocht! (184,218)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,158)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,241)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,627)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,589)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,822)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,564)
 • More...


Archief


XML Feeds