goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Sega kan broncode oude arcadegames niet vindenDigitale flitspaal scheelt geld »
Advertentie

31-07-08

FCC: Afknijpen p2p niet toegestaan

De Federal Communications Commission heeft besloten dat het afknijpen van p2p-verkeer door Comcast ontoelaatbaar is. Het besluit is genomen na het onderzoek naar aanleiding van klachten van gebruikers van Comcast.

Eind vorig jaar begonnen journalisten een onderzoek toen gebruikers van de Amerikaanse provider Comcast klaagden dat het downloaden via Bittorrent onverklaarbaar langzaam en moeizaam verliep. Ze kwamen erachter dat dit kwam doordat Comcast valse resetpackets aan de datastroom toevoegde. Hierdoor dachten beide computers dat de ander de verbinding wilde verbreken, en deden dat ook. Na aanvankelijke ontkenning gaf Comcast toe, en verklaarde dat dit soort maatregelen nodig was om verstoppingen op het netwerk te voorkomen.

Follow up:

Naar aanleiding van klachten die hierover werden ingediend begon de FCC met een onderzoek naar de praktijk. Dat is inmiddels afgerond en de conclusie van de FCC is dat het afknijpen van p2p-verkeer niet toelaatbaar is, zo meldt Ars Technica. De Republikeinse voorzitter Kevin Martin en de twee Democratische leden hebben zich geschaard achter een bevel aan Comcast om er mee op te houden. De uitspraak is nog niet officieel omdat de twee Republikeinse leden hun mening nog niet kenbaar gemaakt hebben, maar zij zullen niets meer aan de uitspraak kunnen veranderen.

Het is in de Verenigde Staten niet gelukt om de zogenaamde netwerkneutraliteit bij wet te verplichten, maar deze lijkt er via de omweg van de FCC nu toch te komen. De tekst van het bevel aan Comcast is niet openbaar gemaakt, maar volgens Martin zal het bedrijf geen boete opgelegd krijgen. Op 1 augustus zal de FCC opnieuw over de zaak vergaderen.

Tags: internet

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 08:00:53, 607 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,971)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,218)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,900)
 • Redacteur gezocht! (184,239)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,176)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,250)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,630)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,598)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,832)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,575)
 • More...


Archief


XML Feeds