goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« FCC: Afknijpen p2p niet toegestaanKratten rottende fruit in tuin »
Advertentie

31-07-08

Digitale flitspaal scheelt geld

Het gebruik van de digitale flitspaal kan weggebruikers bekeuringen en dus geld schelen. Dat zegt een woordvoerder van het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie. In Nederland staan inmiddels 62 van deze nieuwe palen, die in het eerste kwartaal van dit jaar in totaal 107.368 overtredingen hebben geregistreerd.

Als een analoge paal heeft geflitst duurt het zes tot acht weken voordat de bon op de deurmat valt. In die periode kan dezelfde weggebruiker meerdere keren in de fout gaan met alle financiële gevolgen van dien. Met een digtale paal komt de envelop binnen enkele dagen binnen en is de beboete automobilist meteen gewaarschuwd.

Follow up:

Verhoudingsgewijs hebben de 62 digitale flitspalen in drie maanden tijd meer overtredingen gesignaleerd dan de analoge palen. Woordvoerder Jos Steehouder van het BVOM: „Je zou kunnen concluderen dat de nieuwe techniek tot meer bonnen leidt. Maar je moet bij die vergelijking ook rekening houden met andere factoren. Weersomstandigheden kunnen een rol spelen, maar ook de cao-acties van de politie in het voorjaar. Het eerste wat je als actievoerder achterwege laat is het verwisselen van het fotorolletje in de analoge flitspaal”, legt Steehouder uit.

In de digitale paal zit geen filmrolletje meer. Het apparaat registreert de overtreding en stuurt de haarscherpe foto meteen door naar een politiebureau. Voor de politie betekent dit minder werk bij de afhandeling ervan.

Het is de bedoeling dat over enkele jaren alle analoge flitsers zijn vervangen door digitale. „We heroverwegen wel elke keer de locatie waar een flitser staat. Soms is de indeling van de weg veranderd. Is het dan wel nodig om daar een paal te hebben”, aldus Steehouder.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 07:00:46, 462 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,967)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,218)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,899)
 • Redacteur gezocht! (184,239)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,176)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,250)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,630)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,598)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,832)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,575)
 • More...


Archief


XML Feeds