goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Google doorbreekt grens van 1 biljoen geïndexeerde url'sNaaktfoto's Yfke Sturm »
Advertentie

31-07-08

Antillen blijven fel tegen homohuwelijk

In de discussie rond de erkenning van het homohuwelijk op de Nederlandse Antillen heeft de Antilliaanse minister Leeflang (Onderwijs en Volksgezondheid) de discussie nog meer op scherp gezet. „Hoe zou Nederland het vinden als wij polygame huwelijken zouden toestaan?”, stelde de bewindsvrouw in een ingezonden brief die werd gepubliceerd in lokale media.

De Antilliaanse regering heeft eerder aangekondigd in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank in Willemstad die er op neerkomt dat in Nederland getrouwde homoparen op Aruba en de Nederlandse Antillen dezelfde rechten hebben als in Nederland.

Follow up:

In een reactie gaf Leeflang direct aan de weigering een principiële zaak te vinden. In haar open brief van benadrukt ze nog eens dat in 2000 op de Antillen 'een democratisch besluitvormingsproces' heeft plaatsgevonden waarbij het Antilliaanse parlement unaniem koos voor één huwelijksvorm: die tussen één man en één vrouw.

In Nederland heeft men volgens haar ook een keuze gemaakt door het homohuwelijk vast te stellen tussen twee personen. Maar, vraagt ze zich af: „Hoe zou men in Nederland reageren wanneer het parlement op de Antillen de wet zou openstellen voor het polygame huwelijk, vervolgens komen mensen uit Nederland die polygaam trouwen en gelijke rechten opeisen in Nederland?“

Het is volgens Leeflang „absoluut onacceptabel dat de democratische besluitvorming van de Antillen opzij wordt gezet of gebagatelliseerd”. Ook zegt ze dat de weigering van de Antillen om het homohuwelijk te erkennen „geen kwestie van gevoel of mening is, maar een democratisch vastgestelde norm”.

De rechter in Willemstad deed de uitspraak in een zaak van een lesbisch echtpaar. De vrouw wilde haar echtgenote en haar minderjarige kinderen aanmelden als meeverzekerden bij het Bureau Ziektekostenvoorzieningen (BVZ) op Curaçao.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 17:00:21, 910 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,672)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,144)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,857)
 • Redacteur gezocht! (184,218)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,158)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,241)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,627)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,589)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,822)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,564)
 • More...


Archief


XML Feeds