goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« 90 miljard olievaten van de NoordpoolCampzone slaat zijn tenten weer in Brabant op »
Advertentie

28-07-08

Geen drugs bij strandfeesten

De gemeente Bloemendaal wil een einde maken aan de gedoogcultuur van drugs tijdens feesten op het strand aldaar. Wethouder en locoburgemeester Victor Bruins Slot bevestigde een bericht hierover in NRC Handelsblad.

Volgens Bruins Slot is er op de zogenaamde beachparties een flinke toename te zien in het gebruik van vooral de ’rape drug’ ghb. “Vroeger was het een hoge uitzondering dat mensen in de problemen raakten, maar dit seizoen heeft de ambulancedienst al 35 keer moeten uitrukken omdat drugsgebruikers te ver buiten bewustzijn zijn geraakt. Mensen weten steeds minder maat te houden en er is een te groot risico voor de gezondheid van de gebruikers. Het is een ontwikkeling die ons zorgen baart.”

Follow up:

Tot nu toe hebben zich nog geen grote incidenten voorgedaan, aldus de locoburgemeester. “Maar wij zijn op dit moment op het punt beland dat we tegengas moeten gaan geven.” Zo overlegt de gemeente momenteel met politie en ondernemers die de feesten geven. De gemeente wil dat de feesten meer besloten worden, waardoor het mogelijk wordt de gasten te fouilleren als ze naar binnen willen. “Op die manier willen we voorkomen dat ze drugs meenemen.”

Ook wil de gemeente afspraken met politie en justitie maken over harder ingrijpen door de politie. “Als gemeente hebben wij verder geen mogelijkheden, maar de politie heeft andere bevoegdheden en mag mensen staande houden.”

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Haarlem bevestigt dat politie, justitie en de gemeente met elkaar in overleg zijn over het onderwerp. “Maar er zijn nog geen definitieve afspraken gemaakt. Het zal de komende maanden in de driehoek aan de orde komen.”

Slachtoffers wil Bruins Slot de mensen, die bijvoorbeeld buiten bewustzijn raken als gevolg van het drugsgebruik, niet noemen. “Wie willens en wetens drugs gebruikt, buiten bewustzijn raakt, een uur bij de reddingsbrigade ligt en weer wakker wordt en weer verder gaat feesten, noem ik een stommeling.”

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 22:00:48, 402 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Augustus 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (967,060)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (664,719)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (409,515)
 • Redacteur gezocht! (179,929)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (157,516)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,505)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,828)
 • Langste huwelijk ter wereld (139,502)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,521)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (115,875)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (113,649)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,671)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '1977465',
FROM_UNIXTIME(1566787169), '/index.php/2008/07/28/geen-drugs-bij-strandfeesten', 'direct', '', NULL, 1, '3.227.233.6', 625 )