goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« OnderbroekenlolG-star opent dit najaar eerste winkel »
Advertentie

28-07-08

Downloadheffing legaliseert muziekkopieën

De Britse regering, internetproviders en bedrijven uit de amusementssector gaan samenwerken om een einde te maken aan het illegaal downloaden in het Verenigd Koninkrijk. De partijen willen een 'downloadheffing' die internetgebruikers die muziek van het net halen moeten betalen.

Die kan volgens het huidige plan oplopen tot 35 euro per jaar, berichtten Britse media. De opbrengst gaat naar de rechthebbende artiesten en ondernemingen en zou zo het downloaden van muziek legaliseren.

Follow up:

Zes van de grootste providers in Groot-Brittannië hebben toegezegd aan de plannen mee werken „om een aanzienlijke vermindering” te bewerkstelligen van het illegaal kopiëren van muziekopnames. De BBC meldde dat de betrokkenen hier al een door de overheid opgesteld memorandum voor hebben ondertekend dat werd opgesteld door de bewindslieden John Hutton en Andy Burnham.

Eén van de gevolgen van de overeenkomst is dat internetpiraten of hun ouders eerst een waarschuwing krijgen toegestuurd. Ook kinderen en tieners moeten leren dat muziekopnames opslaan zonder tegenprestatie illegaal is.

De vermaning moet ook voorkomen dat er duizenden schadeclaims tegen de piraten worden ingediend, zoals in de Verenigde Staten geschiedt. Komt er geen verbetering dan wordt van de piraat een extra bijdrage geëist. In chronische gevallen kan de internetaansluiting geruime tijd worden afgesloten.

Vorig jaar hebben zeker zes miljoen Britten illegaal muziek gedownload. De muziekindustrie claimt daardoor meer dan een miljard euro verlies te hebben geleden.

In een opiniepeiling van de instelling Britse Muziekrechten (BMR) stelde 80 procent van de ondervraagde tieners best bereid te zijn te betalen voor de muziek die van het internet wordt gehaald.

De overeenkomst is volgens BMR-directeur en ex-zanger Fergal Sharkey 'baanbrekend'. Maar Sharkey beklemtoonde tegenover de BBC dat het slechts een eerste stap is om het illegaal downloaden uit te bannen.

De Nederlandse brancheorganisatie van de entertainmentindustrie NVPI ziet de overeenkomst als een belangrijke stap voorwaarts. De NVPI is blij dat internationaal steeds meer wordt ingezien dat internetproviders een sleutelrol vervullen bij het verzorgen van een veilige, legale omgeving voor hun abonnees. Directeur Paul Solleveld zegt te hopen dat dit inzicht ook overslaat naar Nederland.

Volgens een woordvoerder van de Nederlandse provider XS4All is een situatie zoals in Groot-Brittannië in Nederland niet mogelijk. „Hier is het downloaden van muziek namelijk niet illegaal.” Het aanbieden van bestanden (uploaden) mag in ons land overigens niet.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 17:00:57, 362 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Augustus 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (965,692)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (664,518)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (409,219)
 • Redacteur gezocht! (179,328)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (157,469)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,500)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,827)
 • Langste huwelijk ter wereld (138,962)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,508)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (115,598)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (113,233)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,670)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '1935147',
FROM_UNIXTIME(1566520338), '/index.php/2008/07/28/downloadheffing-legaliseert-muziekkopiee', 'direct', '', NULL, 1, '18.206.13.39', 625 )