goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Ochtendshow Giel Beelen vanaf september uur langerMeerderheid laat zich rijden door bob »
Advertentie

25-07-08

Grote computerbedrijven kijken met argusogen naar goedkope netbooks

Grote computerbedrijven zijn minder blij met vooruitzichten dat er de komende tijd mogelijk tientallen miljoenen netbooks over de toonbank zullen gaan. Ze zijn immers altijd uitgegaan van steeds krachtigere pc's met steeds meer functies.

Analistenbureau Forrester Research zegt dat bedrijven als Intel, HP en Microsoft bij hen aankloppen met de vraag hoe er op de opkomst van de kleine machines moet worden gereageerd, gegeven dat computerbouwers eigenlijk pc's willen verkopen die een stuk meer kosten, schrijft de New York Times. Voor softwarebedrijven geldt dat ze liever programmatuur afzetten met een veelheid aan functionaliteit aan boord. De minicomputers zijn echter bovenal geschikt voor eenvoudig internet- en mailgebruik.

Follow up:

De recente verkleiningstrend werd ingeluid met de komst van de subnotebook Eee PC van Asus, en kent inmiddels een breed scala aan volgelingen van onder meer Dell en HP. De notebookjes, ook wel netbooks genaamd, gaan met een geringe winstmarge over de toonbank. Ook desktopversies zijn in aantocht zoals de Asus Eee Box.

De kleine marges zorgen ervoor dat niet alle computerbouwers happig zijn om met kleine computers te komen. Sowieso lijken degenen die het wel doen, de trend met de nodige tegenzin te volgen, maar Fujitsu gaf onlangs toe de ontwikkelingen vanaf de zijlijn gade te slaan. Volgens topman Paul Moore is dit niet uit luiheid, maar omdat zelfs succes in dit marktsegment zich niet vertaalt in behoorlijke financiële resultaten. "Het is feitelijk een product zonder winstmarge", aldus Moore. Sony is positiever en zegt te onderzoeken wat consumenten van een tweede pc verwachten. Het bedrijf gaat er schijnbaar vanuit dat de markt voor krachtigere computers geen schade zal ondervinden. Intel lijkt op de subnotemarkt goede zaken doen gezien de vraag naar zijn Atom-cpu, maar ondervindt ook concurrentie van Via.

Ook Microsoft lijkt de ontwikkeling de nodige hoofdbrekens op te leveren. Asus levert zijn Eee PC immers ook met Linux. Bovendien gaf Acer vorige maand aan Linux te verkiezen boven het 'dure en trage' Windows. De verkleiningstrend heeft de softewarereus in ieder geval al zover gebracht om de levensduur van XP te verlengen, maar vermoedelijk zal het bedrijf meer moeten doen zoals het leveren van lichte versies van toekomstige OS'en. "Als er interesse van consumenten is, kun je nou eenmaal niet op je achterste blijven zitten en toestaan dat een ander er met de buit vandoor gaat", aldus consultant Tim Bajarin van Creative Strategies.

Tags: trends

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 15:00:14, 492 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,554)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,126)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,849)
 • Redacteur gezocht! (184,209)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,149)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,567)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,239)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,624)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,586)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,821)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,561)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2395311',
FROM_UNIXTIME(1568851927), '/index.php/2008/07/25/grote-computerbedrijven-kijken-met-argus', 'direct', '', NULL, 1, '3.227.233.55', 625 )